zaterdag 24 december 2011

Brussel - Directeur sociale huisvestingsmaatschappij aangevallen

BRUSSEL - De directeur van de Elsense Haard werd dinsdagmiddag gewelddadig aangevallen door een jongerenbende toen hij zich in de kelder van een sociaal flatgebouw bevond, dat door zijn organisatie beheerd wordt. De dader kon niet geïdentificeerd worden. De bende vluchtte namelijk weg toen de politie ter plaatse kwam. De Elsense Haard beheert het geheel van 1.253 sociale woningen van Elsene.

De feiten deden zich voor in de Juliette Wytsmanstraat, waar zich de gebouwen van de Elsense Haard bevinden. De directeur werd vergezeld door zijn gedelegeerd bestuurder en begaf zich in een gebouw waarvan de huurders schade in de kelder signaleerden. Volgens die gedelegeerde bestuurder kent de buurt veiligheidsproblemen door de aanwezigheid van jongerenbendes die verslavende middelen verkopen.

Toen de directeur en zijn gezel de kelder van het gebouw binnengingen om de schade vast te stellen, kwamen ze oog in oog te staan met een dergelijke jongerenbende. Een van de bendeleden stal de iPhone van de directeur, waarna de anderen hem zwaar schopten en zijn voet braken. De gedelegeerd bestuurder diende klacht in bij de politie.

13/12/2011
Traduit de http://nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20111213_245