zaterdag 24 december 2011

Steenokkerzeel - Heftig verzet tegen deurwaarder

STEENOKKERZEEL - Een bezoek van de gerechtsdeurwaarder aan een woning in de Ganzendries deed gisternamiddag de spanning hoog oplopen. De bewoner barricadeerde zichzelf in zijn woning. Politie en brandweer kwamen er uiteindelijk aan te pas.

De gerechtsdeurwaarder ging gisternamiddag samen met een slotenmaker naar een woning in de Ganzendries. Daar moest de gerechtsdeurwaarder om nog onbekende reden beslag komen leggen op enkele van de bezittingen van het echtpaar. Toen ze de woning wilden betreden, stootten ze op hevig verzet van de bewoner. Die weigerde het duo binnen te laten en sloot zichzelf en zijn vrouw meteen op in de woning. Even later ontstond er een brandje in de inkomhal van de alleenstaande woning.

Zowel de politie als de brandweer kwamen er uiteindelijk aan te pas. Toch was volgens de politie de brandstichting allerminst een wanhoopsdaad. 'Zo erg was het gelukkig allemaal niet', vertelt Filip Antoon van de politiezone KASTZE (Kampenhout, Steenokkerzeel, Zemst). 'De bewoner was inderdaad niet tevreden met de tussenkomst van de gerechtsdeurwaarder. Er is daarop een verzetsdaad geweest, maar niets wijst in de richting van een wanhoopsdaad.'

Het was de gerechtsdeurwaarder zelf die de politie inlichtte. Die kwam ter plaatse en riep de versterking van de brandweer in. Toen ze de woning uiteindelijk konden betreden, werden ze belaagd door de man. Die spoot een brandblusser leeg in de richting van de hulpdiensten. Het brandje zelf in de inkomhal was snel geblust. 'Dat was eerder om de gerechtsdeurwaarder af te schrikken', aldus nog Antoon.

Slotenmaker M.K. was wel onder de indruk van wat er gebeurde. 'Tijdens die tussenkomsten vallen al eens harde woorden. Maar dit maakte in nooit mee in mijn dertigjarige carrière.'

De bewoner en zijn vrouw werden in shock naar het ziekenhuis worden overgebracht. Ze zullen later nog verhoord worden door de politie. Waar de gerechtsdeurwaarder precies de hand op kwam leggen en waarom, wilde de politie niet kwijt.

18/12/2011
http://nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=0S3JUMN6