vrijdag 3 februari 2012

Leuven - Politecombi's besmeurd tijdens controle-actie

LEUVEN - Zowel vrijdag- als zaterdagnacht heeft de lokale politie in het Leuvense uitgaanscentrum een grootschalige controle georganiseerd waarbij onder meer in de nachtelijke uurtjes de bezoekers van drie cafés werden gecontroleerd. Er werden kleine hoeveelheden drugs, maar ook wapens aangetroffen zoals een busje pepperspray, een boksijzer en een telescopische matrak.

Tijdens deze controle-acties werden heel wat bestuurders aan een alcoholcontrole onderworpen en nachtwinkels door politie in burger gecontroleerd op alcoholverkoop aan minderjarigen.

'Met deze actie willen we een krachtig signaal geven dat al wie in Leuven wil uitgaan zich moet onthouden van vandalisme, vechtpartijen, drugs, verboden wapens en overdreven alcoholgebruik', aldus politiewoordvoerder Marc Vranckx.

Vrijdagnacht werden vier personen opgepakt waarvan twee illegalen en één geseinde. Vier minderjarigen werden betrapt bij het roken van joints. Bij de inval in een café op de Oude Markt werden nog eens zeven personen opgepakt waarvan één wegens het bezit van enkele grammen cocaïne. Na de ontruiming werden op de grond 19 kleine hoeveelheden drugs gevonden.

Zaterdagavond was er in de vroege avond eerst een alcoholcontrole op het Ladeuzeplein. Twee van de 352 bestuurders hadden teveel gedronken. Bij het doorzoeken van twee cafés op de Oude Markt werden vier personen met drugs (één met cocaïne) aangetroffen.

Tijdens de actie werden politievoertuigen met graffiti besmeurd en probeerden vier personen passanten op te zetten tegen de politie. Zij werden opgepakt.

Later die nacht werden nog eens 339 bestuurders op de Geldenaaksevest gecontroleerd waarvan elf teveel gedronken hadden. Van twee werd het rijbewijs voor vijftien dagen ingetrokken.


extract van op http://www.leuvenactueel.be/nieuws/politie-slachtoffer-van-vandalisme-tijdens-controles-op-oude-markt

Ook zaterdag waren er op en rond de Oude markt de politiemensen in burger en uniform actief. Een 18-jarige die problemen zocht op de Oude Markt ging een nachtje de cel in. Even later werd opnieuw een café gecontroleerd. In deze zaak werden 2 personen met drugs en één in bezit van een boksijzer aangetroffen. Op de grond werden nadien nog een telescopische matrak en 4 pakketjes drugs aangetroffen. Diezelfde nacht werd nog een tweede café gecontroleerd. Daar werden 2 bezoekers door de drugshond aangeduid. Bij één van deze 2 werd een kleine hoeveelheid cocaïne aangetroffen, de tweede persoon bleek niets op zak te hebben. Verder werd in deze zaak nog een bezoeker betrapt met een jointje en een blokje has in de zakken. Op de grond werden geen drugs of illegale wapens teruggevonden. Tijdens de doorzoeking van de cafés probeerden 4 personen op straat de Oude Markt bezoekers op te zetten tegen de politie. Dit viertal uit Leuven werd opgepakt. De politievoertuigen die bij deze controle werden ingezet, werden tijdens de actie door onbekenden besmeurd met grafitti en slogans zoals ‘polutie’. De tekeningen en opschriften konden met een poetsbeurt verwijderd worden.

15/1/2012