donderdag 5 augustus 2010

Charleroi & Antwerpen - Mercedes en BMW in de fik

DEURNE - Op de parking van het Rivierenhof in Deurne is in de nacht van woensdag op donderdag een wagen in brand gestoken. Het is de tweede brandstichting in twee weken. De lokale politie onderzoekt de feiten en vermoedt dat het om dezelfde dader gaat.

Rond 2.10 uur zag een getuige vanuit zijn appartement dat op een parking in het Rivierenhof een wagen in brand stond. Het ging om een personenwagen BMW. Nadat het voertuig geblust was, bleek dat het vermoedelijk om brandstichting ging. Volgens de officier van de brandweer werden brandversnellers gebruikt.
Door de locatie en de aard van de feiten bestaat het vermoeden dat de brand werd aangestoken door dezelfde verdachte die op 25 juli ook twee geparkeerde voertuigen in brand stak. Van die verdachte ontbreekt voorlopig elk spoor. De politie is overigens nog steeds op zoek naar de getuige die toen een korte achtervolging inzette op de vluchtende verdachte.

4/08/2010
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=DMF20100805_058

***

CHARLEROI - In de nacht van zondag op maandag werd een Mercedes die geparkeerd stond in Fontaine-l’Evêque in brand gestoken. De dader(s) braken een raam en staken de auto in brand die volledig vernield werd.

3/08/2010
http://www.dhnet.be/dhjournal/archives_det.phtml?id=1071637