maandag 2 augustus 2010

Grimbergen - Cellen Psychiatrisch centrum in brand gestoken

GRIMBERGEN - Een aangestoken brand heeft zaterdagavond zware schade toegebracht aan het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Alexius in Grimbergen. Dat meldt de brandweer van Vilvoorde.
Het Brusselse parket vraagt de aanhouding van de brandstichter. Het gaat om een zestiger die al tientallen jaren in de psychiatrie verblijft. Volgens het parket worstelt de betrokken patiënt al sinds de jaren ’60 met psychiatrische problemen en heeft hij al in verschillende instellingen verbleven.
De laatste weken was hij vrijwillig opgenomen in het Sint-Alexius, maar zaterdagavond stichtte hij met behulp van een bus white spirit brand op drie plaatsen in zijn kamer.
De afdeling waar hij verbleef moest ontruimd worden en verschillende patiënten die rook hadden ingeademd, werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. De brand bleef uiteindelijk beperkt tot de kamer van de brandstichter.
Volgens het parket verklaarde de man bij zijn verhoor dat hij zijn daad had aangekondigd omdat zijn verblijf in het ziekenhuis hem niet beviel. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd en vraagt de aanhouding van de zestiger.

1/08/2010
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=DMF20100801_004