maandag 2 augustus 2010

Willebroek - 18 gemeentewagens beschadigd

Drie tieners hebben in de nacht van donderdag op vrijdag op de gemeentelijke werf van Willebroek achttien wagens in de vernieling gereden tijdens een spelletje 'botsautootje'. De schade bedraagt zo'n 200.000 euro.
De voorbije dagen werden in de Antwerpse politiezones opvallend veel kleine en grote feiten van vandalisme opgetekend. Zo werden graven beschadigd in Ravels en Hoboken, een zijgevel van een klooster in Rijkevorsel beklad, in Niel een compostbak en in Deurne auto's in brand gestoken...
Vaak gaat het om minderjarige daders. Korpschef William De Ley uit Willebroek vindt ook geen andere verklaring dan de meest voor de hand liggende: verveling tijdens de lange schoolvakantie.
"Sommige jongeren willen dan stoer uit de hoek komen en niet onderdoen voor hun vrienden. Alle politiezones werken daar 's zomers specifiek op om problemen te voorkomen, maar er zijn altijd jongeren die zich laten verleiden. Ze noemen deze feiten wel eens vandalenstreken, maar die feiten zijn uiteraard niet onschuldig. Ze zijn heel storend voor de samenleving", klinkt het.
In Willebroek werd één vermoedelijke dader ingerekend. Hij is minderjarig. De gemeente wil de schade tot de laatste euro verhalen op de vandalen.

31/07/2010
http://www.vandaag.be/binnenland/42530_vandalen-houden-lelijk-huis.html