maandag 30 mei 2011

Lantin - Ontsnapping uit de gevangenis


Uit de gevangenis van Lantin, in de provincie Luik, is vrijdagvoormiddag een gevangene ontsnapt die als zeer gevaarlijk en gewelddadig wordt beschouwd. Vier kompanen van de man gooiden een ladder over de gevangenismuur en hielden de cipiers op afstand door in de lucht te schieten met oorlogswapens.
De 28-jarige Mohamed El Jabbari heeft een zwaar strafblad voor diefstallen en het gebruik van geweld. Hij zat een lange gevangenisstraf uit.

El Jabbari was vrijdagvoormiddag bezig met het onderhoud van een werkplaats in de gevangenis. Hij kon aan de aandacht van de cipiers ontsnappen en een binnenplaats bereiken. Hij kon daar ontsnappen met behulp van een touwladder die door de kompanen over de muur was gegooid. De gedetineerde en zijn handlangers sloegen vervolgens met de auto op de vlucht.

El Jabbari kreeg hulp van vier kompanen die met twee voertuigen, met gestolen nummerplaten, naar de gevangenis waren gereden. De vier mannen waren gewapend met kalasjnikovs en vuurden verschillende salvo's af om het gevangenispersoneel af te schrikken.

De politiediensten uit het Luikse zijn een grootschalige klopjacht gestart naar de vijf mannen.

27/05/2011
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20110527_058