dinsdag 1 februari 2011

Anderlues - Politie schiet Boulaa Ras dood aan wegversperring

De man die gisterenavond in Anderlues door de politie werd doodgeschoten, werd achtervolgd omdat hij met twee verschillende nummerplaten reed en weigerde halt te houden voor de politie. Dat heeft het parket van Charleroi bekendgemaakt. Het gaat om Mustapha Boulaa Ras (46), die bij het gerecht bekendstond wegens drugshandel en zware criminaliteit. Op de plaats van de schietpartij werd een dertigtal kogelinslagen aangetroffen.
De auto trok in de omgeving van Binche de aandacht van de politie omdat de nummerplaat op de voorkant verschillend was van die op de achterkant. De bestuurder weigerde te stoppen en sloeg in volle vaart op de vlucht richting Anderlues, waarbij hij door het rode licht reed.

De politie van Anderlues-Binche en van een naburige zone werd verwittigd en er werd bijstand van een helikopter gevraagd. In Anderlues plaatste de politie (in de rue des Combattants) een wegversperring, waar de automobilist op afreed. De politieagenten openden het vuur. De man werd in de hals getroffen en stierf ter plekke.

Onderzoeksrechter Diane Dejardin begaf zich naar de plaats van het voorval. De procureur des konings van Charleroi, Christian De Valkeneer, zei donderdag dat een onderzoek aan de gang is om uit te maken wie de schoten heeft afgevuurd en of het om wettige zelfverdediging ging. (belga/adb)

27.01.2011
http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1214230/2011/01/27/Politie-schoot-man-dood-in-Anderlues-nadat-hij-niet-stopte.dhtml