dinsdag 1 februari 2011

Gent - Vrolijke wilde betoging

"We waren met enkelen naar Gent getrokken gisteren, op 28 januari, om de kameraden van ginder te vervoegen in een vrolijke wilde betoging.
Een dertigtal mensen trokken door de straten van de volkswijk Brugse Poort, met een grote spandoek: "Van Gent tot Tunis, lang leve de opstand". Het traject van de betoging hing vol affiches die opriepen tot revolte, waarbij de situatie van deze wijk (burgemeester die "de wijk wil opkuisen", flikken die alsmaar massaler aanwezig zijn, razzia's, huisjesmelkers, veel drugs en religieuzen die de woede proberen recupereren) met een verlangen om te strijden zonder wat dan ook te verwachten van de politiek of de sociale assistenten (eveneens erg aanwezig in de wijk). Onder kreten als "Moebarak, Termont, één pot nat", "Tunesie in brand, leve de opstand", "Brique par brique, mur par mur, détruisons toutes les prisons", "Anticapitalista", "Vuur en vlammen voor elke staat" en nog vele andere, trokken we een 15 tal minuten door de wijk.
Vele mensen openden hun ramen, kwamen uit de cafés en thé salons of kappers om hun sympathie en woede te uiten, samen met ons.
Alle banken en een vakbondskantoor op het parcours werden besmeurd met verf. Er werden vele pamfletten uitgedeeld, die je hier kan terugvinden: http://bxl.indymedia.org/articles/879
Dit initiatief vond plaats met in het achterhoofd de vele processen die kameraden in Gent en omstreken momenteel ondergaan.
De betoging ontbond nog voor de politie ter plaatse was.

29.1.2011
Vertaald vanop http://bxl.indymedia.org/articles/965