dinsdag 1 februari 2011

Luik - Heverlee - Antwerpen - Een golf van uitgebrande auto's

LUIK - Meerdere voertuigen zijn opzettelijk in brand gestoken in de nacht van zaterdag op zondag in het Luikse. Een voertuig vatte vuur in Juprelle, nadat er een brandbom naar gegooid was. Ook werden er twee voertuigen in brand gestoken in Ans en Clairmont-sous-Huy. Het recentste incident was er in Flémalle-Grande, waar twee auto's, een vrachtwagen en een aanhangwagen het doelwit waren. De brandweer was snel ter plaatse, maar toch is de schade aanzienlijk. (30.1.2011,http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20110130_023)

*

OUD-HEVERLEE - Een onbekende stak zondagochtend twee wagens in brand in de Bierbeekstraat in Blanden. Omstreeks 7.15 uur belde een passant aan bij een woning met de melding dat een wagen, een Honda Civic, vuur had gevat. De opgetrommelde brandweer kreeg de vlammen snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat het achterste gedeelte van het voertuig vernield werd. In de loop van de dag kwam een tweede geval van brandstichting aan het licht. Een band van een geparkeerde wagen, een Volkswagen Polo, vertoonde brandschade. De politie zette onmiddellijk extra patrouilles in.(1.02.2011, http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BP35OQF5)

*

In Deurne is gisterochtend vroeg een auto uitgebrand. Het is al de vierde autobrand in Antwerpen in amper een week. Slechts bij één van de branden is de politie er zeker van dat het niet om brandstichting gaat. Een Volkswagen Sharan die in de Jozef Van Poppelstraat stond, vatte omstreeks 2.45 uur vuur. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle, maar de auto raakte zwaar beschadigd. Ook een BMW die vlakbij stond, liep zware schade op. Eerder deze week stonden er ook al wagens in brand op de parking van Metropolis, in Deurne en in Merksem. Alleen bij die laatste brand stelde een branddeskundige vast dat het niet om brandstichting ging. (1.02.2011,http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=2035P87Q)