woensdag 20 juli 2011

Andenne - Ontsnappingspoging met gijzelname cipiers uit gevangenis

ANDENNE In de gevangenis van Andenne heeft dinsdag in de late ochtend een ontsnappingspoging plaatsgevonden. Een gedetineerde gijzelde twee cipiers en bedreigde hen met een zelfgemaakte bom. Hij slaagde er echter niet in te ontsnappen. Het incident zorgde wel voor onrust in de gevangenis.

De gevangene kon zich uit zijn cel te bevrijden, maar raakte niet uit het gebouw van de gevangenis. Politieagenten slaagden erin de man opnieuw op te pakken. De twee bewakers zijn ongedeerd.

Maandag ontsnapten in de gevangenis van Hoei nog twee gevangenen nadat ze twee cipiers bedreigden met een breekmes en hen gijzelden. Ze dwongen de bewakers hen naar de uitgang te leiden.

Eenmaal buiten de gevangenismuren lieten de gedetineerden een van de cipiers vrij. De tweede moest plaatsnemen in de vluchtwagen en werd pas vrijgelaten in Montignies-sur-Sambre (Charleroi). Daar kon hij zelf de politie verwittigen. Justitie waarschuwde dat het om gevaarlijke criminelen gaat en verspreidde intussen een opsporingsbericht.

19/07/2011
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20110719_087