woensdag 20 juli 2011

Antwerpen - Vandalisme in de Scheldestad

ANTWERPEN - Afgelopen weekend waren in Antwerpen aan de Rijnkaai, Begijnenvest en Stuivenberg vandalen actief.

Op de Rijnkaai werden vrijdagnacht vuilcontainers omvergegooid, nadarhekken op straat gezet en in de Schelde gegooid. Twee getuigen wezen dezelfde vijf jongeren tussen de 19 en 22 jaar aan als de vandalen.

Op de Begijnenvest 113 was er vrijdagavond een protestactie voor het kantoorgebouw van de bank Ackermans en Van Haaren. De demonstranten zaten in de inkomhal van de bank. Nadat zij waren vertrokken zag men de beschadigingen op de glazen deurpanelen en in de inkomhal. De draaideur was defect. Op de witte muur in de inkomhal en op het glas van deuren en ramen waren met stiften teksten geschreven (Betonlobby, Too much cars, We want nature, Red het bos en Meccano Tracé).

Buiten, op het trottoir van de Begijnenvest, werd met groene verf de tekst ‘Stop het Bam Tracé' aangebracht.

Het Velo-station op het Stuivenbergplein is voor de tweede keer onder handen genomen door vandalen. Het station staat er nog maar een maand. De eerste keer werd de elektronica beschadigd. Deze keer viel heel de stalling buiten werking. De fietsen werden gebruikt als hefboom om de stalling te vernietigen. Het station zal snel hersteld worden en functioneren.

11.07.2011

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=I93CIL56