woensdag 20 juli 2011

Steenokkerzeel - Hangar met vrachtwagens uitgebrand

MELSBROEK - In de nacht van maandag op dinsdag is op de Haachtsesteenweg in Melsbroek een loods met vrachtwagens in vlammen opgegaan. Daarbij vielen geen gewonden maar de materiële schade is aanzienlijk. Volgens de eerste vaststellingen van de branddeskundige is er mogelijks sprake van brandstichting.

Het vuur in de loods, die gelegen is op de hoek van de Haachtsesteenweg met de Lambrechtsstraat, brak rond 02.00 uur uit.

Toen de brandweer van Vilvoorde ter plekke kwam, had het vuur al flink uitbreiding genomen en was er sprake van een zware uitslaande brand. Met versterking van een tankwagen van de brandweer van Zaventem slaagde de Vilvoordse brandweeer erin het vuur onder controle te krijgen. Een groot deel van de nacht en ochtend moest er nog nageblust worden.

Door de brand is de loods nagenoeg verwoest. Verschillende vrachtwagens die in het gebouw waren opgeslagen, hebben ook zware schade opgelopen. De juiste oorzaak van de brand is nog niet duidelijk maar uit het eerste onderzoek van de branddeskundige blijkt dat kwaad opzet niet uitgesloten kan worden.

19/07/2011
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=DMF20110719_060