woensdag 20 juli 2011

Brussel - Vier uitgebrande auto's verwelkomen het bedrijf Mortierbrigade in Schaarbeek

SCHAARBEEK - In de nacht van 12 op 13 juli brandden vier personenwagens uit in de Waelhemstraat in Schaarbeek. Het incident vond plaats vlakbij de nieuwe stek van de Mortierbrigade, die binnenkort de Molenbeekse Maritiemwijk verlaat.
De brand ontstond in de nacht van maandag op dinsdag rond 3 uur. Branddeskundigen en labo kwamen ter plaatse, maar op dit moment is nog niet duidelijk of het om een accidentele brand gaat, dan wel of er kwaad opzet mee gemoeid is.

“Het kan zijn dat het vuur in een van de wagens is ontstaan en naar de andere wagens is overgeslagen," zegt Johan Verleye van politiezone Brussel-Noord. "Maar we sluiten ook opzettelijke brandstichting niet uit. Het onderzoek is nog niet afgerond. Er zijn in elk geval geen getuigen van wat zich die nacht precies heeft afgespeeld.”

Drie van de vier autowrakken staan nog geparkeerd in de Waelhemstraat. Johan Verleye: “We proberen de straat zo snel mogelijk haar normale aanzien terug te geven. De eigenaars werd gevraagd om hun verzekeringsmaatschappij te contacteren. Van zodra die de nodige vaststellingen heeft gedaan, kunnen de wrakken verwijderd worden. Wellicht vandaag of morgen zullen alle uitgebrande auto’s afgevoerd zijn.”

Op een steenworp van de feiten betrekt Mortierbrigade in september zijn nieuwe kantoren. Halfweg juni nog kondigde het reclamebureau aan weg te trekken uit de Maritiemwijk in Molenbeek. Het bedrijf kampte met plaatsgebrek, maar vluchtte ook voor de agressie en het vandalisme in de wijk.

14.07.2011
http://www.brusselnieuws.be/artikel/vier-auto%E2%80%99s-uitgebrand-schaarbe