zondag 5 september 2010

Heverlee, Doornik - Scholen vernield

Heverlee – School vernield

Twee jongeren hebben zondagnamiddag de Stedelijke School voor Kleuter- en Lager Onderwijs in Heverlee gevandaliseerd.

Ze sloegen een raam stuk, deden zich tegoed aan de voorraadkast in de keuken en smeerden verf op muren en materiaal. Dat meldt de Leuvense politie.
Het vandalisme werd zondagnamiddag ontdekt toen een buurtbewoner twee jongeren zag wegrennen uit de school aan de Leo Dartelaan in Heverlee. De getuige ging poolshoogte nemen en zag dat er een ruit van de school was ingeslagen. Daarop verwittigde ze de politie die met een verantwoordelijke van de school ter plaatse kwam.
De twee jongeren hadden blijkbaar een raam van de kelder, dat toegang gaf tot de eetzaal, ingeslagen en waren langs daar de school binnengedrongen. In de eetzaal lagen enkele geopende en leeggegeten dozen koekjes en een lege fles sinaasappelsap.
Zowel op de gelijkvloerse als op de eerste verdieping waren muren en kasten in meerdere lokalen besmeurd met oranje verf. Hetzelfde was gebeurd met een aantal fluogele verkeershesjes. Tot slot had het duo nog een brandblusser van de muur gehaald en daarmee geprobeerd de deur van een bureau in te beuken, maar dat was niet gelukt.
De twee vandalen zijn voorlopig nog niet geïdentificeerd. Het gerechtelijk lab is ter plaatse geweest voor een sporenonderzoek.
30/08/2010
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20100830_050

Op de Naamsesteenweg, ter hoogte van het Heilig Hartinstituut, gooiden onbekenden dezelfde dag enkele fietsen op de rijweg en staken een hoop afval in brand. De brandweer kon het brandje snel blussen. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.

Doornik – School vernield

Enkele uren voor de start van het nieuwe schooljaar werd de school aan de Leopoldlaan in Doornik gevandaliseerd. De ramen werden ingeslagen en elektrische apparatuur werd vernield.

http://www.dhnet.be/dhjournal/archives_det.phtml?id=1080832