zondag 5 september 2010

Vottem – Aanhoudend verzet in gesloten centrum

Bewakers onderbreken werk in gesloten asielcentrum Vottem

De bewakers van het gesloten asielcentrum van Vottem (Herstal), in de buurt van Luik, hebben vannamiddag gedurende twee uur het werk onderbroken uit onvrede met de toenemende agressie op de werkvloer.

Agressie
"Sinds drie weken is de agressie van de inwoners tegen het personeel niet meer gestopt", aldus vakbondsvrouw Anne-Marie Deraes. "Het is niet altijd even ernstig, maar afgelopen maandag werd een bewaker in het gezicht verwond en werd een andere bedreigd met een scherp voorwerp. Toen we deze morgen ontdekten dat een agressieve persoon was vrijgelaten, raakten de gemoederen verhit", zegt ze.

Vakbonden
Rond 13 uur verlieten de bewakers het centrum om rond 15 uur het werk te hervatten. Ondertussen hadden de vakbonden een onderhoud met de directie. De uitkomst van het gesprek was positief en er zal snel een basisoverlegcomité worden bijeengeroepen met de directieleden van de Dienst Vreemdelingenzaken om de toenemende onveiligheid in de gesloten centra te bespreken. (belga/ep)

17/08/2010
http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1146146/2010/08/17/Bewakers-onderbreken-werk-in-gesloten-asielcentrum-Vottem.dhtml