zondag 5 september 2010

Leuven – Op vier plaatsen brandjes gesticht

Onbekenden pleegden donderdag een reeks vandalenstreken in Leuven. Ze staken papier, vuilnisbakjes en paletten in brand.

Een groepje jongeren trok donderdagnacht een spoor van vernieling door de stad. Verschillende getuigen meldden vandalenstreken, voornamelijk brandjes. In een geval was er sprake van een groepje jongeren van zes tot acht personen. Niemand kon echter een goede persoonsbeschrijving geven.

De eerste getuige, die met de politie contact opnam, maakte melding van een vuilnisbakje dat in brand stond en een smeulende container die de straat was opgeduwd. Dat feiten speelden zich af ter hoogte van het Heilig-Hartziekenhuis. De patrouille, die op weg was naar de melding, trof onderweg in de Albert Gireauxstraat nog een brandende fiets aan die de gevel van een woning beschadigde. Ondertussen bleven de meldingen binnenkomen.

In de Naamsestraat en de Naamsesteenweg werden een dranghekken op de rijweg gegooid en een vuilnisbak en pmd-zakken in brand gestoken. In de Waversebaan kieperden onbekenden op verschillende plaatsen papier en karton op straat. Op de hoek van de Dreefstraat en in de Naamsesteenweg trachtten vandalen gestapelde houten paletten in brand te steken. Enkel de bovenste palet vatte vuur.

De politie controleerde een aantal verdachten, maar kon de daders voorlopig niet in de kraag vatten. De brandweer had de brandjes snel onder controle.

4/09/2010
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=VA2UTK5O