maandag 6 september 2010

Molenbeek - Flikken in hinderlaag gelokt met stenen en molotovs

MOLENBEEK - Vrijdag rond 23u werd de politie van de Zone West opgeroepen voor een 'diefstal met geweld'. Ter plaatste botste de patrouille op een nadar die midden op straat geplaatst waren. Ze roken onraad, maar konden niet ontkomen aan de hinderlaag. Zo'n vijftiental gemaskerden bekogelden hen met flessen, stenen en molotovcocktails.
De politie zette naderhand de achtervolging in en beweert één jongere van 19 jaar te hebben gearresteerd. De jongen was eerder op de dag reeds aangehouden voor weerspannigheid. Hij wordt nu voorgeleid op beschuldiging van bendevorming, gewapende aanval op de autoriteiten en rebellie.

6.09.2010
http://www.lacapitale.be/regions/bruxelles/2010-09-06/une-patrouille-tombe-dans-un-guet-apens-809050.shtml

---

BRUSSEL - Het aantal gewonde flikken van de zone Brussel (andere politiezones van de hoofdstad niet bijgerekend) zit in de lift. In vergelijking met augustus vorig jaar (48 gewonden) is het cijfer aanzienlijk verhoogd: 77 flikken die gewond raakten en werkonbekwaamheid opliepen. De politie spreekt van een 'totaal gebrek aan respect voor het uniform'. Een identiteitscontrole zou zo vaker uitmonden op gevechten en politie die mensen wil arresteren zou vaak verzeild geraken in zware gevechten. De politie zou ook meer als vroeger beledigd worden. Ze spreken nu van een 'reflex om te rebelleren, weg te lopen, te beledigingen of te vechten' wanneer mensen geconfronteerd worden met het blauw op de straat.

6.09.2010
http://www.rtlinfo.be/info/votre_region/bruxelles/735382/bruxelles-de-plus-en-plus-de-policiers-agresses