zaterdag 3 november 2007

Brandstichting in Atheneum van Vottem

Vottem - brandweer van Luik moest dinsdag kort na 17 uur uitrukken voor een brand in lokalen van het atheneum in Vottem. De eerste vaststellingen wijzen op brandstichting.De brandweer kon de brand in een klas overmeesteren, maar de schade is aanzienlijk.Het vuur is waarschijnlijk aangestoken door inbrekers die uit waren op metalen in de school, onder meer koper van elektrische kabels.

30.10.2007
http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/49366/2007/10/30/Brandstichting-in-atheneum-van-Vottem.dhtml

vrijdag 2 november 2007

Peperdure Audi in brand gestoken

LIER - In de Begijnhofstraat is in de nacht van woensdag op donderdag een auto uitgebrand. Het ging om een Audi Q7. Twee andere auto's raakten ook zwaar beschadigd. Volgens het Mechelse parket is het zo goed als zeker dat de brand aangestoken werd. Het gaat om een Audi Q7 die eigendom was van een firma uit Duffel. 'Wij werden wakker van het geknetter van vuur en enkele knallen', vertelt een buurtbewoonster. 'Op dat ogenblik stond de wagen al in lichterlaaie. Er waren heel wat kleine ontploffingen. Echt angstaanjagend.'De vlammen sloegen over naar twee auto's die in de buurt van de Audi stonden. Ook die wagens liepen grote schade op. Aan de overzijde van de straat stonden enkele wagen geparkeerd. Die voertuigen raakten door de hitte beschadigd. Niemand in de buurt heeft de brandstichters aan het werk gezien. Voorlopig zijn de daders spoorloos. Het gerechtelijk labo van de federale recherche stapte woensdagnacht nog af voor een grondig onderzoek.Voorlopig is het nog niet duidelijk hoe het vuur werd aangestoken. Er zouden in de omgeving van de Audi wel een aantal doeken gevonden zijn. Die zijn voor verder onderzoek in beslag genomen.Volgens omwonenden is het niet de eerste keer dat er vandalenstreken in de buurt worden aangericht. Meestal wordt er tegen auto's getrapt of worden er spiegels vernield.In de nacht van woensdag op donderdag werden er in de Rederijkerslei ook een aantal autobanden stuk gestoken. Of er een verband is met de brandstichting in de Begijnhofstraat is nog niet duidelijk.

02.10.2007
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=5Q1JG2PQ

maandag 29 oktober 2007

Arrestaties in Kortrijk

Arrestaties in Kortrijk
KORTRIJK - Een aantal jongeren is vrijdagavond kortstondig opgepakt in Kortrijk. Ze deelden aan het station pamfletten uit waarin ze stelden dat drie van hun vrienden onterecht geviseerd worden in de zaak van de graffiti tegen Foruminvest en burgemeester Stefaan De Clerck. Ze werden vlug weer vrijgelaten, er kon hen niets ten laste gelegd worden. Ondertussen zijn er ook graffiti opgedoken in de Spoorweglaan en in de Sint-Denijsestraat. Daar staat onder meer 'voor meer onveiligheid'.
29.10.2007
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=RP1J72L4_3

----
Ja Maar How Zeg

door Krotrijkenaars Saturday, Oct. 27, 2007 at 5:10 PM

Gisteren werden een 3000 tal flyers uitgedeeld in Kortrijk, vooral in de stationsbuurt maar ook in het stadscentrum. De Kortrijkenaars reageerden zeer positief, het is dus duidelijk dat deze problematiek mensen niet zomaar koud laat... Na een uurtje flyeren kwam een flikkenbataljon de sfeer verpesten en na wat heen en weer geroep (ze eisten de passen van iedereen) besloten ze om tot arrestaties over te gaan. Dit ging niet zomaar zonder slag of stoot en de omstaanders en stationsgangers werden getrakteerd op een waar spektakel. Tien mensen werden (soms hardhandig) gearresteerd en na verschillende mislukte pogingen om verklaringen, fotos en vingerafdrukken af te dwingen, werden ze gedurende een 6-tal uur in de cel opgesloten. Net na de laatste trein, om iets voor 12h 's nachts, werden ze terug vrijgelaten. Het is duidelijk dat de stad Kortrijk ECHT geen kritiek duldt. Reden te meer dus om tegen het megalomaan geweld daar en elders te blijven vechten!!

http://ovl.indymedia.org/news/2007/10/20518_comment.php#20520