zondag 6 februari 2011

Brussel - GSM-mast in brand gestoken in Evere

"Donderdag 3 februari
Brandaanval tegen een mast-antenne voor mobiele telefonie in Evere.
Moed voor de anarchisten en andere rebellen die op hun weg de gevangenis hebben gevonden, in Griekenland, in Frankrijk en overal elders. Het gevecht voor vrijheid gaat door."

5.02.2011
Vertaald vanop http://bxl.indymedia.org/articles/1025

Brussel - Overval op postkantoor in Europees Parlement tijdens Eurotop

Twee mannen hebben vrijdagnamiddag het kantoor van bpost in het Europees Parlement overvallen. Ze maakten zo'n 8.000 euro buit, meldt Marjory Van Den Broecke, hoofd van de afdeling Pers van het Europees Parlement. Bij de overval zijn geen gewonden gevallen.

De overval vond rond 14.15 uur plaats. Toen drongen twee mannen het bpost-kantoor binnen en bedreigden het personeel. Het is niet duidelijk of ze vuurwapens of andere wapens hadden, maar schoten zijn er in ieder geval niet gelost.

De twee overvallers eisten de inhoud van de kassa en toen ze die hadden, gingen ze er vandoor. Voorlopig konden ze nog niet opgepakt worden.

Hoewel er vrijdag een Eurotop plaatsvindt in het gebouw van de Europese Raad, zijn er in het Europees Parlement, dat een kleine kilometer verderop ligt, geen bijzondere veiligheidsmaatregelen genomen.

'Het gebouw is wel beveiligd maar het is Fort Knox niet', zegt Marjory Van Den Broecke. 'Dagelijks lopen er een 8.000 à 10.000 mensen in en uit. Het blijft een openbaar gebouw.'

Het is niet de eerste maal dat er een overval plaatsvindt in het Europees Parlement. Enkele maanden geleden werd ook al een werknemer van het restaurant overvallen.

4.02.2011
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20110204_122

Antwerpen - Twee auto's in de fik

In Retie merkte een voorbijganger vonken op aan een geparkeerde auto in de Provinciebaan, waarop hij de hulpdiensten waarschuwde. Maar de brandweer kon niet verhinderen dat de auto helemaal uitbrandde. En ook in de Aarschotsesteenweg in Herselt werd een auto helemaal vernield door een brand.

Over de oorzaak van beide branden bestaat nog geen duidelijkheid.

6.02.2011
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/antwerpen/110306_autobranden

Hannut - Brand in Atheneum

HANNUT - Rond 21u10 onstond brand in een afvalcontainer van het Koninklijk Atheneum. De vlammen namen uitbreiding naar de speelplaats en het sanitair, waardoor ook het dag beschadigd werd.

31.01.2011
http://www.lavenir.net/article/detail.aspx?articleid=DMF20110131_036

Jamioulx - Mislukte ontsnapping uit gevangenis

Henri Francotte, een 40-jarige Brusselse gangster, zorgde dinsdagmorgen voor paniek in de gevangenis van Jamioulx. Hij was erin geslaagd een van de cipiers te overmeesteren en liep met hem naar de uitgang, gewapend met een blik met daarin een granaat, dat hij tegen de borst van zijn gijzelaar drukte. Als de andere cipiers de deur naar buiten niet zouden openen, dan zou hij zijn bom laten ontploffen.

Een echt succes werd de spectaculaire ontsnapping niet, want korte tijd later kon de politie Francotte alweer oppakken. En sinds donderdagavond zit ook de cipier achter de tralies. Het gerecht gaat ervan uit dat hij helemaal niet gegijzeld werd, maar toneel speelde in ruil voor geld.

De speurders stelden zich van bij het begin al vragen bij het verhaal van de cipier. Ze vroegen zich af waarom hij, geheel tegen de veiligheidsvoorschriften in, alleen de celdeur van Francotte had geopend. Ze beslisten om de videobeelden op te vragen en daarop zagen ze dat de cipier en Francotte toch wel heel vreemd met elkaar omgingen voor de gijzeling.

Francotte heeft ondertussen al bekend dat de gijzeling opgezet spel was en dat ze het scenario samen hadden voorbereid.

5.02.2011
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=GO7360B91