zaterdag 29 december 2007

Fabriek uitgebrand in Brussel

BRUSSEL - In de Brusselse gemeente Neder-over-Heembeek is vrijdagnacht een snoepfabriek volledig uitgebrand. Daarbij zijn twee brandweermannen lichtgewond geraakt, zo meldt de Brusselse brandweer. Omdat er sporen van braak waren en er verschillende brandhaarden waren, vermoedt de brandweer dat er sprake kan zijn van brandstichting. De brandweer werd eerst opgeroepen voor een brand in de burelen van de snoepfabriek. Dat bleek een kleine brand die snel onder controle was maar zelfs na het blussen bleef er in de loods een dikke rook hangen. De brandweerlui gingen dan verder op onderzoek en ontdekten een tweede brandhaard, die snel uitbreiding nam. Het duurde een hele tijd voor ook die haard onder controle was en in tussentijd ging het grootste deel van de fabriek in de vlammen op. Bij de bluswerkzaamheden raakten twee brandweerlui gewond. Zij kropen op een dak om na te blussen maar zakten door de vloer. De twee werden naar het ziekenhuis overgebracht maar hun verwondingen bleken evenwel nog mee te vallen.Een eerste onderzoek na de brand bracht sporen van inbraak aan het licht. 'Dat feit, samen met het bestaan van meer dan één brandhaard en de snelle uitbreiding van de brand doet ons vermoeden dat er kwaad opzet in het spel is', zegt de Brusselse brandweer. 'Mogelijks zijn er brandversnellers gebruikt.' Het Brusselse parket onderzoekt de zaak verder.

29.12.2007
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=DMF29122007_008

Bezetting van de binnenplaats in de gevangenis van Gent

Op 16 december 2007 weigerden enkele tientallen - 40 volgens de media - gevangenen in Gent na de wandeling terug naar binnen te keren. Volgens de media keerde de rust weer nadat de opgetrommelde staatsdienaren in oproeruniform de opstandelingen "met lichte dwang" terug naar binnen hadden geleid. Over het waarom van de actie van de gevangenen werd met geen woord gerept. Dat de media enkel de taal van de machthebbers beheerst, mag duidelijk blijken uit de rechtstreekse informatie van een gedetineerde die aan de weigering heeft deelgenomen. De gevangenen weigeren de strikt opgelegde gevangenisregels en wilden met hun actie de willekeur aanklagen van machtsmisbruik en mishandelingen door cipiers. Ze spreken van een knokploeg. Na verschillende bedreigingen ging de helft van de gevangenen opnieuw naar hun cel. Een twintigtal gevangenen hield een zestal uur stand totdat 60 oproerflikken de gevangenen neersloegen. Iedereen werd door hardhandig gebruik van de wapenstok in elkaar geslagen. De gevangenen kregen ook sancties opgelegd. Minstens één persoon zit 1 maand op strikt (en krijgt enkel bezoek achter glas) en mag 2 maanden niet naar de wandeling.

Na de bezetting van de binnenplaats in Merksplas op 20 november en in Dendermonde op 26 november, hebben deze keer de gevangenen van Gent van zich laten horen. Dat hun stem luid mag weerklinken! Solidariteit met alle gevangenen in strijd!

16.12.2007

http://ovl.indymedia.org/news/2007/12/21294_comment.php#21337

Kerststal beschadigd

STEKENE - Vandalen beschadigden donderdagochtend een kerststal in de Molenstraat.

29.12.2007
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=GC1M0VNJ_4