dinsdag 9 november 2010

Boutersem & Aubange - Tankwagen en auto's in brand gestoken

In de Lubbeeksestraat in het Vlaams-Brabantse Roosbeek (Boutersem) is vanochtend omstreeks 4.30 uur een tankwagen in brand gestoken. De daders wierpen twee molotovcocktails naar de truck. De trekker van de vrachtwagen brandde volledig uit. Bij het incident raakte niemand gewond. Dat meldt de lokale politie van de zone Lubbeek-Bierbeek-Holsbeek-Boutersem.

De lege tankwagen stond op het moment van de brandstichting op een parkeerstrook langs de openbare weg geparkeerd. De schade bleef beperkt tot de getroffen vrachtwagen. Het parket van Leuven schakelde een branddeskundige in. Over het motief van de brandstichting of de identiteit van de daders is voorlopig niets bekend.

6.11.2010
http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1179552/2010/11/06/Tankwagen-in-brand-gestoken-in-Roosbeek.dhtml

***

AUBANGE - 's Nachts werden in het centrum van het stadje op verschillende plaatsen drie wagens in brand gestoken: een nieuwe Porsche, een Golf en een Nissan.

8.11.2010
http://www.lavenir.net/article/detail.aspx?articleid=39161781

Brussel - Twee agenten gewond na achtervolging

Afgelopen nacht zijn twee agenten gewond geraakt bij een achtervolging. Dat gebeurde toen de achtervolgde wagen op de Treurenberg inreed op een wegversperring. Daarbij werden ook schoten gelost.
De achtervolging begon rond kwart voor drie 's nachts toen een politiepatrouille een gestolen voertuig opmerkte en de chauffeur weigerde te stoppen voor een controle. Er werd een wegversperring opgezet in de Treurenberg, maar de bestuurder negeerde die. Hij reed daarbij een politieagent aan. Zijn collega vuurde daarop enkele schoten af in de richting van het vluchtende voertuig.
De vlucht eindigde tegen een gevel in het Vlaams-Brabantse Lot. De twee inzittenden werden opgepakt en zijn ter beschikking gesteld an het Brusselse parket. De twee gewonde agenten hebben het ziekenhuis verlaten, maar zijn wel voor onbepaalde duur werkonbekwaam.

5.11.2010
http://www.brusselnieuws.be/artikel/twee-agenten-gewond-bij-achtervolging

Luik - Winkelgalerij zwaar beschadigd door brand

LUIK - De winkelgalerij van de rue Pont d'Avroy heeft er zwaar onder geleden. Vernielde winkelruiten en enkele winkels gingen in vlammen op. Een expert moet nog bepalen om het om opzettelijke brandstichting gaat, maar sommige winkelruiten lijken ingeslagen te zijn. De feiten gebeurden rond 5u 's nachts. De brandweer kreeg het vuur snel onder controle. Enkele mensen moesten geëvacueerd worden.

4.11.2010
Ruwe vertaling van http://www.dhnet.be/regions/liege/article/330718/la-galerie-pont-d-avroy-ravagee.html

Haacht - Opslagplaats bedrijf in brand gestoken

HAACHT - De brandweer van Leuven werd zaterdagochtend omstreeks 4.15uur opgeroepen voor een brand in de Stationsstraat in Haacht. Recht tegenover hobbyzaak Karel Dockx stond een open opslagplaats van ongeveer tweehonderd vierkante meter in lichterlaaie. Door de sterke wind moesten de Leuvense spuitgasten hulp inroepen van hun collega's uit Mechelen. Samen kregen ze de brand snel onder controle. Er vielen geen gewonden.
Op de opslagplaats lagen plastic wachtbuizen en houten palen opgeslagen. Het materiaal ging deels in de vlammen op. De schade is aanzienlijk. Uit het gerechtelijk onderzoek is gebleken dat kwaad opzet in het spel is. 'De branddeskundige heeft brandversnellers aangetroffen', zegt Patrick Vits, woordvoerder van het parket. 'We gaan ervan uit dat het om een opzettelijke brandstichting bij nacht gaat. De zaak wordt onderzocht.'

Voorlopig is het niet duidelijk wie voor deze feiten verantwoordelijk is. Door de brand moest de elektriciteitstoevoer in de buurt een tijdje worden afgesloten.

8.11.2010

Waterloo - Winkelgevels gevandaliseerd en drie flikken gewond

WATERLOO - Net voor middernacht werden politiepatrouilles opgeroepen omdat een groep jongeren bezig was de "winkelgevels in het centrum van Waterloo te degraderen". Toen de politie ter plaatse kwam, stoof de groep in kleinere groepjes uiteen. Wanneer de politie probeert een jongere aan te houden, begint iedereen te vechten met de flikken. De politie moet versterking inroepen. Uiteindelijk worden drie mensen opgepakt: één jongere en een jongere en zijn vader. Drie agenten raakten gewond: ééntje licht en twee anderen zijn momenteel werkonbekwaam.

28.11.2010
http://www.dhnet.be/dhjournal/archives_det.phtml?id=995149