woensdag 10 februari 2010

Brussel - Kunstwerk aan Justitiepaleis in brand gestokenHet kunstwerk van de Brusselse architect Charles Kaisin ging in vlammen op
© Brussel-Stad - In de nacht van zondag op maandag hebben onbekenden het kunstwerk van de Brusselse architect Charles Kaisin in brand gestoken. De brand werd gefilmd en de beelden op YouTube geplaatst.
Iets over middernacht kregen politie en brandweer een oproep binnen. Op het Poelaertplein, tegenover het Justitiepaleis, stonden de twaalf "bomen" - gemaakt van houten kisten - in lichterlaaie.
De brandweer kon de brand vrij snel blussen, en uiteindelijk had geen enkele "kruin" vuur gevat. De politie vond achteraf in de buurt een plastieken fles met een brandversneller, maar over de mogelijke daders heeft ze verder geen spoor.

Het kunstwerk stond er sinds 14 januari, en heeft een ecologische boodschap. De twaalf bomen waren opgetrokken uit 5.000 gebruikte fruit- en groentekratjes.
Vandaag zou het kunstwerk afgebroken worden, om naar Milaan te verhuizen. Maar dat gaat niet door. De boomstammen zijn te erg beschadigd.

08.02.2010
http://www.brusselnieuws.be/artikels/stadsnieuws/kunstwerk-poelaertplein-in-brand-gestoken

Kortenberg - Eieren en verg tegen De Lijn

KORTENBERG - Enkele jongeren bekogelden zondagavond enkele bussen van De Lijn met eieren in de Annonciadenstraat. Ze maakten ook gebruik van een verfbom.

[Controleurs van De Lijn leveren mensen zonder papieren over aan de Diest Vreemdelingenzaken.]

9.2.2010
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=0T2M0DVS_9&postcode=3070

Doodsbedreigingen op commissariaat Vorst

Ongestoord stelen voor deur politie in Vorst

(Belga) Slachtoffers van brutale sackjackings vlak voor het wijkcommissariaat in de Wielemans Ceuppenslaan in Vorst, worden doorverwezen naar een ander politiekantoor wegens onderbezetting. De agenten worden zelf ook bedreigd en zijn bang, zo bericht Het Laatste Nieuws zaterdag.Straatboefjes slaan ongestoord autoruiten stuk en plegen sackjackings vlak voor een wijkcommissariaat in Vorst. Criminelen laten zelfs ongegeneerd doodsbedreigingen achter op de voordeur van dat politiebureel. "Ik vrees een aanslag op mijn commissariaat", klinkt het onomwonden bij de commissaris. De voorbije dagen lijkt de dreiging rond het commissariaat weer toe te nemen. "Er zijn hier inderdaad veel sackjackings. Een paar dagen geleden sloegen ze nog een autoruit in, vlakbij ons commissariaat. Het boefje ging lopen met de draagtas. Daar bleek een hondje in te zitten. Die gooide hij weg. Het beestje hebben we nadien niet meer gezien." De commissaris sprak in elk geval zijn overste van de zone Brussel-Zuid al aan over de dreigementen. "Die wil dat we nu kogelwerende vesten dragen. Maar die héb ik niet. De dienst logistiek van de politie is op de hoogte en gaat er ons leveren. Ik wacht nog steeds. Die nultolerantie, da's allemaal mooi op papier. Maar ik heb werkelijk niét de middelen om dat te handhaven. Ik wil het gezag van mijn oversten niet ondermijnen, maar nultolerantie rond mijn commissariaat? Dat is onmogelijk!" (NAJ)

06.02.2010
metrotime.be

CdH-minister van Jeugd Fonck overvallen

Brussel-Stad - CdH-Kamerlid Catherine Fonck is in het centrum van Brussel het slachtoffer geworden van een sacjacking. Fonck raakte niet gewond.
De feiten speelden zich af op donderdagavond rond 19.30 uur op de Zuidlaan, toen Fonck het parlement verliet. De daders, volgens getuigen twee minderjarigen, verbrijzelden een van de autoruiten met een steen en gingen aan de haal met de handtas van het slachtoffer. Dat schrijft La Dernière Heure vandaag.

95 procent van de zogenaamde sacjackings in België gebeurt in Brussel. Bij een sacjacking wordt de tas van een automobilist gestolen terwijl hij of zij zich in de wagen bevindt. Vaak wordt daarbij een raam verbrijzeld. Sacjackers slaan in de regel toe aan verkeerslichten.
Fonck is voormalig minister van Gezondheid, Kinderwelzijn en Hulpverlening aan de Jeugd in de Franse gemeenschapsregering.

[Fonck is bevoegd voor open en gesloten jeugdinstellingen.]

04.02.2010
http://www.brusselnieuws.be/artikels/stadsnieuws/cdh-kamerlid-catherine-fonck-in-brussel-overvallen