donderdag 6 september 2012

Waals-Brabant – Golf van wagens in de fikVerschillende wagens werden de laatste maanden in Waals Brabant in brand gestoken, waaronder drie in Nivelles. Iemand werd opgepakt in het noorden van Frankrijk en verdacht van drie autobranden. Hij zat in een wagen gestolen in Ittre enkele uren voordien.


05.09.2012

http://www.lacapitale.be/515637/article/regions/brabant-wallon/2012-09-05/voitures-incendiees-en-brabant-wallon-un-suspect-arrete-en-france

La Bruyère – 4 politiewagens, 8 banden kapotgestokenPolitie van verschillende dorpen kwamen tussenbeide voor gevechten tijdens feestelijkheden. De tweede keer werden 4 politiewagens beschadigd, al hun banden werden kapot gestoken. De wagens moesten depanneerd worden. Voor dit voorval werd niemand gearresteerd.
03.09.2012

Luik – Ontslagen, en hij valt zijn ex-baas aanEen man die recent was ontslagen, is teruggekeerd naar de werkplaats met zijn broer. “We zijn gekomen om je om zeep te helpen” zeiden ze alvorens de baas verschillende slagen toe te brengen, met vuistslagen en trappen. Daarna takelden ze ook zijn wagen toe en vluchtten ze te voet.
De man werd opgepakt door de politie, zijn broer mocht gaan.
02.09.2012

Couillet – Overval bedrijf oud-schepen CharleroiEen snelle en gewelddadige overval werd rond 16 uur gepleegd bij het bedrijf Liesse. Vier gemaskerde mensen hadden het gemunt op het bouwbedrijf van de oude schepen van de stad Charleroi. Ze gingen weg met een niet nader bepaald bedrag. Het bedrijf wordt nog steeds gesponsord door de stad.
01.09.2012

Hannut – Auto gemeenteraadslid Marc Jadot gestolen en beschadigdGemeenteraadslid Marc Jadot (cdH) verliest de sleutels van zijn splinternieuwe wagen wanneer hij zich naar een verkiezingsmeeting begeeft in café La Coupole. “Ze was splinternieuw. Ik reed er nog maar een maand mee.” Een eerlijke vinder vond de autosleutels en besloot een ritje met de wagen te doen in het centrum. Even later crasht hij tegen verschillende auto's. Hij is lichtjes gewond maar wil niet naar het ziekenhuis gebracht worden. De jongen werd opgepakt. Hij had geen rijbewijs en was zat. De affaire brengt de ware aard van het gemeenteraadslid naar boven: “Voor gasten zoals hij zouden ze de steengroeves moeten heropenen en hem hard laten werken.”

31.08.2012

http://www.lavenir.net/article/detail.aspx?articleid=DMF20120831_00198668

Knokke-Heist – Brand in luxehotel aangestokenDinsdagnacht is brand gesticht in het luxehotel 'Tender 2' dat deze zomer op het strand van Knokke-Heist staat. Er logeerden op dat moment geen gasten en niemand raakte gewond. Het hotel moet wel tijdelijk dicht.
Het luxehotel 'Tender 2' zou deze zomer nog tot 15 september op het strand van Knokke-Heist staan. Het hotel is niet volledig uitgebrand, maar is voorlopig niet meer bruikbaar om gasten te ontvangen.

De enige kamer van het hotel kost er alles inbegrepen 1.500 euro per nacht. Gasten krijgen daarvoor een onvergetelijk uitzicht in alle luxe, compleet met jacuzzi en sauna.

Het parket van Brugge heeft een branddeskundige aangesteld. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat er sprake is van brandstichting. Er werden brandversnellers aangetroffen.

29.08.2012