maandag 27 augustus 2012

Leuven - Blitz tegen de gevangenis

LEUVEN - Onbekenden hebben gisteren de gevel van de centrale gevangenis van Leuven beklad. De daders gooiden glazen bokalen gevuld met groene verf en petanqueballen naar de gevangenismuur en enkele geparkeerde auto’s.

Drie auto’s van personeelsleden, de gevangenisgevel en de poort van de gevangenis raakten daarbij beschadigd. Van de daders ontbreekt elk spoor.27/8/2012

http://www.robtv.be/nieuws/ander/leuven-centraal-bekogeld-met-verf

Brussel - Deurwaarders jammeren over veiligheid


BRUSSEL – De deurwaarders voelen zich niet meer veilig. Ze zijn het gewend om geconfronteerd te worden met aggresie tijdens huisbezoeken, maar sinds enkele maanden valt er een stijging van het aantal aanvallen tegen hun kantoren op te merken. In mei 2012 liep dat aantal op tot een tiental voor het Brusselse sinds het begin van het jaar. In de documentaire getuigt een deurwaarder over een aanval overdag toen daders stenen door de ramen van het kantoor wierpen.

Na analyse van pamfletten en documenten van de anarchistische beweging, zonden de inlichtingendiensten en het Orgaan voor Analyse van de Dreiging (OCAD) een waarschuwing naar de beroepsfederatie van deurwaarders dat ze zich konden verwachten aan aanvallen.


Een reportage op
http://www.gva.be/nieuws/video/binnenland/extern-deurwaarders-voelen-zich-niet-veilig.aspx


Hoboken - Ramen districtshuis ingesmeten

HOBOKEN - Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag zes ruiten van het districtshuis van Hoboken ingegooid.  De politie tast voorlopig in het duister wie het vandalisme heeft gepleegd en waarom.
20/8/2012
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120819_00263546

Brussel - Helft toegangspoortjes KO

De helft van de geïnstalleerde toegangspoortjes in de Brusselse metrostations is buiten dienst. Vaak ligt vandalisme aan de basis van het probleem. Dat blijkt uit de resultaten van metr-o-net, het jaarlijks onderzoek van parlementslid Jef Van Damme (sp.a) rond netheid, veiligheid en toegankelijkheid van de Brusselse metrostations.

Voor het derde jaar op rij heeft de Brusselse sp.a in de zomer alle 69 metrostations bezocht. Voor het eerst werd ook de werking van de toegangspoortjes gescreend die in driekwart van de Brusselse metrostations aanwezig zijn om het zwartrijden in te dijken.

Op www.metr-o-net.be staat de score van elk station.


27/8/2012
http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1491774/2012/08/27/Helft-toegangspoortjes-in-Brusselse-metro-buiten-dienst.dhtml

Brussel - 't Zit JC Decaux niet mee

Een kwart van de zowat 2.000 huurfietsen van Villo! die in het Brusselse gewest in omloop zijn, werd in 2011 gestolen. Een jaar daarvoor was dat zelfs bijna een derde. Toch wordt het grootste deel van de gestolen tweewielers teruggevonden. Dat meldt de nieuwssite brusselnieuws.be en wordt maandag door uitbater JC Decaux bevestigd.


De recentste diefstalcijfers staan in het jaarverslag van Villo! dat werd voorgelegd aan het Brusselse parlement. Zo waren er in 2011 gemiddeld 2.041 huurfietsen in omloop waarvan er 512 werden gestolen. In 2010 gingen dieven zelfs met 709 fietsen aan de haal, terwijl er in dat jaar bijna 200 fietsen minder waren.

Naast de dalende trend van diefstallen is het opvallend dat zowat zeven op de tien gestolen Villo! -fietsen wel teruggevonden worden. "Dankzij de politie, onze gebruikers en het personeel vinden we de meeste gestolen fietsen terug. Vergeet niet dat het om zeer herkenbare fietsen gaat. Bovendien loont het de moeite niet, want een jaarabonnement kost nauwelijks 32 euro", aldus directeur Jerôme Blanchevoye van JC Decaux.


27/8/2012
http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1491668/2012/08/27/Kwart-van-Brusselse-huurfietsen-Villo-gestolen.dhtml