donderdag 17 september 2009

BRUSSEL – Gevangenen stichten brand in de gevangenis van Sint-Gillis
In de gevangenis van Sint-Gillis staken de gedetineerden maandagavond heel wat papier, vuilnis en rommel in brand. De brandjes werden geblust door het veiligheidspersoneel. De brandweer kwam ter plaatse en controleerde of alles veilig was. De brandweerlui werden bijgestaan door de agenten van de zone Zuid. Tijdens de tussenkomst van de brandweer en nadien bij hun vertrek bleef het erg onrustig in de gevangenis met veel geroep en getier. Niemand raakte gewond.

16.09.2009

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=OA2F8K6FCipiers Sint-Gillis staken hele week

De cipiers van de gevangenis in Sint-Gillis hebben maandagochtend het werk neergelegd. Ze willen minstens een week lang staken. De cipiers klagen over de toenemende onveiligheid in de gevangenis.
De drie cipiersbonden staken om de toenemende onveiligheid achter de muren aan te klagen. Op twee maanden tijd zijn er tijdens de wandeling drie keer hevige rellen uitgebroken waarbij telkens 50 tot 80 gevangenen bij betrokken waren.
"Als 50 gevangenen tijdens de wandeling in opstand komen en alles die beginnen alles afbreken, dan wordt het echt gevaarlijk. Tot nu is er nog geen slachtoffer gevallen, maar wij denken dat het niet lang meer zal duren," zegt Lander Carlier van de socialistische vakbond.
In Sint-Gillis zitten er 620 gevangenen opgesloten terwijl er plaats is voor 450. De overbevolking en de aftandse infrastructuur van de gevangenis werken agressiviteit in de hand.
"Wij hebben gevraagd om de kopmannen die de opstanden organiseren, over te brengen. Zo kan de rust terugkeren. En er moeten werken uitgevoerd worden. We vragen die al lang, maar er gebeurt niets."
De douches voor de gevangenen raken maar niet hersteld. En het intercomsysteem waarlangs cipiers bijstand kunnen oproepen, blijft defect.
De directie heeft vandaag voorgesteld walkie-talkies te geven aan de cipiers. Maar die oplossing komt te laat, vinden de stakers.
Zolang de staking duurt, krijgen de gevangenen geen bezoek.

14.09.2009

http://www.brusselnieuws.be/artikels/stadsnieuws/cipiers-sint-gillis-staken-hele-week

Einde cipiersstaking nakend

Sint-Gillis - De cipiersvakbonden van de gevangenis van Sint-Gillis zijn tevreden met de voorstellen van de directie. Die belooft hen een degelijk telefonisch systeem, extra personeel, en een betere coördinatie van de werkzaamheden.
Morgen leggen de vakbonden de voorstellen voor aan het personeel, waarop beslist zal worden hoe lang er nog gestaakt wordt, vernam FM Brussel.

"Voorlopig wordt er verder gestaakt, maar als er een akkoord is gaan we terug naar het werk", zegt Philippe Jacques van het CCOD. Het is nodig, want de gedetineerden breken enorm veel af in Sint-Gillis, er worden vuurtjes gestookt, ... . Het wordt hoog tijd dat wij weer alles in handen nemen."

De cipiers staken al de hele week en klagen zo de onveiligheid in de gevangenis aan.

17.09.2009

http://www.brusselnieuws.be/artikels/stadsnieuws/einde-cipiersstaking-nakend

LUBBEEK – Banden wagens van de gemeente platgestoken

Afgelopen weekend kreeg de parking achter het gemeentehuis vandalen op bezoek. Twee banden van de wagen van de gemeentelijke diensten werden plat gestoken. Van de daders bleef geen spoor over.

16.09.2009

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=BLTHA_20090915_001

MEISE – Vrachtwagen Brusselse stadsdienst brandt uit
Een vrachtwagen van de Brusselse stadsdienst stond zaterdagavond in lichterlaaie op de carpoolparking in Meise aan de Nieuwelaan. Een bewoner had de brand opgemerkt. De Londerzeelse brandweer kon het vuur snel doven, maar kon helaas niet voorkomen dat de volledige cabine van de vrachtwagen in de as werd gelegd. Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

07.09.2009

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=JJ2EPMQN

Jemappes – Brand in centrum voor integratie

Verschillende brandhaarden vernielen dossiers en infrastructuur van het intercultureel centrum van Jemappes, een centrum voor de integratie van vreemdelingen gelegen in de school van Jemappes.

06.09.2009

http://archives.sudpresse.be/vite-_t-20090906-H20W7Y.html?queryand=vandalisme&firstHit=0&when=-2&begYear=2009&begMonth=01&begDay=01&endYear=2009&endMonth=09&endDay=08&by=10&sort=datedesc&pos=1&all=544&nav=1