vrijdag 20 februari 2009

Brussel - Tempo-team interim aangevallen

"Tempo-Team’ employment office attacked

Yesterday night the windows of a ‘Tempo-Team’ employment office in Woluwe [Brussels] were destroyed because this company recrutes people to go and work in prisons. On a bank on the other side of the street ‘NO GUARDS NO PRISONS’ was tagged.

Against all prisons and all those who work for them!"


17.02.2009
http://ovl.indymedia.org/news/2009/02/25562.php

Berendrecht - Vandalisme op werf waterzuiveringsstation

BERENDRECHT - Het voorbije weekend hebben onbekenden snelkoppelingen van afvoerbuizen losgezet op een bouwwerf aan het Booswegske, waar een waterzuiveringsstation wordt gebouwd. Om de bouwput droog te houden, wordt er voortdurend water weggepompt. Aan de rand van de bouwput staan een werfkraan en een stroomgroep. Het opgepompte water wordt afgevoerd door een buizenstelsel. Het is van die buizen dat de koppelingen werden losgezet, met als gevolg dat het water in de bouwput liep aan de kant van de kraan en de stroomgroep. De wand van de put erodeerde, waardoor de stroomgroep omviel en beschadigd werd en de kraan 25 tot 30graden kantelde. De politie start een onderzoek naar de vandalen.

18.02.2009
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=K826KKNH_2

Torhout - Silicone tegen parkeerautomaten

TORHOUT - Als de vandalen gesnapt worden, die afgelopen weekend silicone spoten in een vijftal parkeerautomaten in de binnenstad, wacht hen wellicht een gepeperde rekening. Volgens eigenaar Parkeerbeheer raakte het binnenwerk van de toestellen ernstig beschadigd en zullen een aantal componenten vervangen moeten worden. 'De schade kan oplopen tot enkele duizenden euro's', klinkt het bij Parkeerbeheer. 'Parkeerautomaten vormen wel vaker het doelwit van vandalen, maar het gebeurt zelden dat er vijf in een keer beschadigd worden. Automobilisten die parkeren aan een defecte automaat moeten voorlopig hun parkeerschijf leggen.

20.02.2009
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=0626NQKN_1

Vosselaar - Vandalen besmeuren huis burgemeester

VOSSELAAR - Vandalen hebben het voorbije weekend het huis van burgemeester Josée Heykants-Jansens (CD&V) in de Populierkens besmeurd. De burgemeester was thuis, maar heeft niets gemerkt. De daders zijn spoorloos.

De vandalenstreek gebeurde zaterdagnacht. De auto van een van de dochters en haar echtgenoot stond op de oprit van de woning en werd ook besmeurd met carbolineum, een teerachtige vloeistof. Voor de 66-jarige burgemeester was het geen aangename zondag. 'een buur merkte de besmeurde gevels op', zegt Josée Heykants-Jansens. 'De gevels waren op verschillende plaatsen besmeurd. Onze dochter en haar man waren op skivakantie en hadden hun auto bij ons op de oprit staan. Het moet gebeurd zijn tussen zaterdag 23 en zondag 8uur. Wij waren die nacht thuis, maar hebben niets gehoord. Ik ben meer dan tien jaar burgemeester en heb dit nog nooit eerder meegemaakt. Het zal niet gemakkelijk worden om alles proper te krijgen.'

Haar echtgenoot Jos Heykants heeft al geprobeerd om de vlekken te verwijderen, maar vreest dat de sierbepleistering op de gevel moet worden vervangen. 'De besmeurde auto en de vlekken op de blauwe boordstenen kunnen waarschijnlijk wel worden verwijderd', zegt hij.

13.02.2009
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=P426FG3V

Brussel - Kleine onderbreking bij het Rode Kruis

Het is gisteren gebeurd, het had vandaag of morgen kunnen zijn: enkele mensen zijn een woedend bezoekje gaan brengen aan het Rode Kruis. Verschillende substanties (verf, olie, bloem, verfafbijter) werden over het meubilair aan de ingang gesmeten en over enkele wagens van leden van de directie die op de parking stonden.

Er werd een tag en volgend pamflet tegen de rol van het Rode Kruis bij deportaties achtergelaten: http://www.cemab.be/news/2009/02/6689.php

4.02.2009

Gent - Parkeerautomaten gevandaliseerd

GENT - Dinsdagnacht hebben vandalen in de buurt van de Zuid drie parkeerautomaten gesaboteerd. Het gaat om twee toestellen in de Okapistraat en een ander toestel op de hoek van de Zebrastraat. De vandalen hebben isolatieschuim in alle gaten van het toestel gespoten. Gisterochtend kwam de hersteldienst de kapotte onderdelen vervangen. De werkuren en de gederfde inkomsten zullen volgens een schatting van het Parkeerbedrijf zo'n 230 euro kosten.

12.02.2009
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=JV26DSGC_1