donderdag 26 maart 2009

Merksplas - Cel in brand gestoken

Donderdagmorgen is in de gevangenis van Merksplas brand uitgebroken in een van de cellen nadat een matras er vuur vatte. Een gevangene raakte lichtgewond en werd samen met twee cipiers bevangen door de rook. Dat meldt de brandweer.

Het vuur is intussen geblust, maar de oorzaak is nog onbekend. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Het personeel van de gevangenis kon met eigen brandblussers de vlammen doven, maar de brandweer kwam veiligheidshalve toch ter plaatse. Een evacuatie van de gedetineerden was volgens de ordediensten niet nodig.

26.03.2009
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=DMF20090326_028

zondag 22 maart 2009

Brussel - Betoging, gebroken ruiten bij Turtelboom

Na oproep van het CAS, Comité voor Actie en Steun aan Sans-papiers van de ULB, vertrokken op 18 maart 2009 zo'n 200 à 300 mensen in wilde betoging vanop het Muntplein waar culturele activiteiten georganiseerd werden in het kader van de mobilisatie voor regularisatie. De wilde betoging trok langs het Centraal Station, de zetel van de PS op de Boulevard de l'Empereur, het Justitiepaleis op place Poelaert en tenslotte het kabinet van de minister van Asielbeleid Annemie Turtelboom (Open VLD) in de Wetstraat. Daarna richting Schuman en tenslotte naar de UlB.

Een beetje vernielingen ook:
"De Wetstraat werd gedurende meer dan een uur geblokkeerd door de betogers, er werden eieren gegooid naar het ministerie van Turtelboom, één deur van ingang werd vernield en de welgekende Vandersmissen, politiecommissaris van Brussel, kreeg boksen en stampen... Daarenboven werd de kleine ring meerdere malen geblokkeerd."
http://www.cemab.be/news/2009/03/6934.php

18.03.2009
http://www.rtbf.be/info/sans-papiers-manifestation-detudiants-dans-les-rues-de-bruxelles-911javascript:void(0)08