maandag 27 juni 2011

Brugge - Solidariteitsbijeenkomst aan de gevangenis

Zondagmorgen kwamen een dertigtal familieleden en vrienden van Nordin Benallal samen aan de gevangenis van Brugge om hun steun te betuigen aan diens hongerstaking en het bestaan van isolatiemodules aan te klagen.

Naast het voorlezen van een aantal communiqués door de zussen van Nordin, werd ook een spandoek ontrold "Breek isolatie. Voor een wereld zonder gevangenissen". Er werden slogans geroepen die beantwoord werden door de gevangenen.

26/03/2011

Charleroi - Vier voertuigen in brand gestoken


In de regio van Charleroi werden vier voertuigen in brand gestoken: twee in Marcinelle, één in Marchienne-au-Pont en één in Gilly. Niemand werd gearresteerd.

23/06/2011
http://www.rtl.be/info/votreregion/hainaut/804592/quatre-voitures-incendiees-cette-nuit-a-charleroi-photos

Brugge - Hongerstaking in de isolatiemodule

In de isolatiemodule van Brugge, die nog niet zo lang geleden gebouwd werd om "weerspannige en ontsnappingsgevaarlijke gevangenen" in te isoleren en te breken, zijn twee gevangenen, Farid Bamouhammad en Nordin Benallal, in hongerstaking gegaan. Beiden zijn al jarenlang in woord en daad actief in de strijd tegen de opsluitingsomstandigheden in de Belgische gevangenissen.

De omstandigheden in de isolatiemodule van Brugge, deze gevangenis binnen de gevangenis, werden reeds door meerdere gevangenen aangeklaagd, waaronder Ashraf Sekkaki, die er meerdere brieven over publiceerde. Ook Nordin publiceerde onlangs nog een brief over de opsluitingsomstandigheden daar.

Hun hongerstaking is gericht tegen de omstandigheden in deze isolatiemodule.

Moge de solidariteit ervoor zorgen dat deze actie niet geïsoleerd blijft binnen de vier muren.

http://ovl.indymedia.org/news/2011/06/31656_comment.php#31664

22.06.2011

Een pamflet dat op duizenden exemplaren in de Brusselse wijken verspreid werd kan gelezen en gedownload worden op http://www.non-fides.fr/?Nordin-Benallal-et-Farid

Brussel - Betoging en relletjes van de "verontwaardigden"

Tijdslijn van een aantal acties

Woensdagavond 21/06 -

18u De politie houdt een persoon aan die tags had gespoten op de gebouwen van het Europees Parlement na een bijeenkomst tegen besparingsmaatregelen aan het Schumanplein waar zo'n honderd "verontwaardigden" aan deelnamen.

21u De politie chargeert met matrak en traangas tegen de "verontwaardigden" die een wilde betoging houden doro de Europese wijk.

23u In de volkse wijk Matogne moet het waterkanon ingezet worden om een wilde betoging van "verontwaardigden" en mensen uit de wijk uiteen te drijven. De politie wordt bekogeld met stenen vanuit de betoging en vanuit de omliggende huizen. Klaarblijkelijk zouden de ruiten van vele winkels gesneuveld zijn.

23/06/2011

Antwerpen - Tags tegen politie

ANTWERPEN - Op het Bisthoveplein in Deurne Noord plaatst de stad Antwerpen vier camera's. De voorbereidende werken daarvoor, die zijn vandaag begonnen. Afgelopen nacht werden daar nog eens meerdere rolluiken beklad met anti-politieslogans, en er werd gedreigd om het politiekantoor in brand te steken. Voor cafébazin Frieda is de maat echt vol, ze sluit haar café. Zij kan de kosten niet meer betalen voor de herstellingen aan het café. Hangjongeren gooiden al achttien keer haar ramen stuk.

23/06/2011
http://www.atv.be/item/cameras-op-bisthoveplein

Oudenaarde - Ontsnappingspoging uit de gevangenis

OUDENAARDE - Aan de gevangenis van Oudenaarde ontstond gisterochtend even commotie. Een gevangene was onder begeleiding met een taxi weggebracht voor een bezoek aan de dokter. Toen de taxi terug bij de gevangenis aankwam, was de poort gesloten.

De agenten die de gevangene moesten begeleiden, stapten heel even uit om te vragen wat er aan de hand was. De gevangene profiteerde van die gelegenheid om uit de auto te springen en weg te lopen. De achtervolging werd onmiddellijk ingezet en de man kon snel weer gevat worden.

23/06/2011
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=GPB3BOVH1

Aantal bedreigingen tegen politie en magistraten neemt toe

Het aantal bedreigingen aan het adres van politiemensen en parketmagistraten is vorig jaar iets gestegen ten opzichte van 2009. Het ging om 47 personen, die in de meeste gevallen bescherming hebben gekregen, vernam de VRT-nieuwsdienst van het crisiscentrum van Binnenlandse Zaken.

"Die dossiers worden geanalyseerd en wij onderzoeken of zich bijzondere beschermingsmaatregelen opdringen," zegt Jaak Raes van het crisiscentrum. "Zo kunnen die mensen hun werk blijven doen in alle onafhankelijkheid en zonder voortdurend onder het juk van een bedreiging te moeten leven".

Hij noemt de stijging een "maatschappelijke vaststelling". "De tendens is dat mensen alsmaar gewelddadiger worden en minder respect hebben voor het overheidsapparaat."

23/06/2011
http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1282598/2011/06/23/Aantal-bedreigingen-politie-en-parket-neemt-toe.dhtml