maandag 3 december 2007

Winkelruiten Mango ingesmeten

KOKSIJDE - Vandalen hebben zaterdagnacht de winkelruit van de kledingzaak Mango op de zeedijk ingegooid.

3.12.2007
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=MS1KTA84_6

Steen door ruit wegens leeuwenvlag

SINT-GENESIUS-RODE - Het was wel schrikken voor Jeroen Hellinckx en Marijke Cortvriendt toen ze zaterdagochtend hun living binnenkwamen. Een van de vensters was stuk en op de vensterbank lagen scherven en een steen. 'Gelukkig was het gordijn dicht en heeft dat ervoor gezorgd dat het glas niet verspreid ligt over heel de ruimte', vertelt een aangeslagen Marijke. 'Rond halfzes heeft Jeroen wel een slag gehoord, maar wij slapen een verdieping hoger aan de achterkant en hij dacht dat het weer eens iets op de straat zelf was. Wie denkt nu dat ons zoiets zou overkomen ? We hebben de politie erbij gehaald en die heeft een proces verbaal opgesteld, maar meer kunnen ze ook niet doen. Wel vroegen de politie ons of wij iemand verdachten, waarop wij geantwoord hebben dat de Franstalige gemeentepolitici met Eric Libert op kop er alleszins onrechtstreeks voor iets tussen zitten. Zij zijn het die onrust stoken in onze gemeente. Rode is altijd al een gemeente in Vlaanderen geweest. Het is toch niet omdat zij naar hier verhuisd zijn dat onze gemeente nu moet worden versast naar een ander gewest?' Marijke Cortvriendt is ondervoorzitter van de lokale CD&V-afdeling en was bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen kandidaat op de Vlaamse eenheidslijst SAMEN. Ze tilt dan ook zwaar aan de zaak. 'Ik denk, althans dat hoop ik, niet meteen dat het tegen ons persoonlijk gericht is, maar het maakt duidelijk dat je hier in onze Vlaamse gemeente niet meer mag tonen dat je Vlaming bent. Die leeuwenvlag hebben wij hier een paar maand geleden opgehangen als uiting van ons Vlaams zijn. Daar is toch niets mis mee? Als dat niet meer kan in een Vlaamse gemeente, waar gaat het dan eindigen? Ingooien van ruiten omdat er een leeuwenvlag hangt, is dat het gebaar van wederzijds respect waarover die anderstalige landgenoten het de jongste tijd voortdurend hebben? Als ze maar niet denken dat wij van gedacht zullen veranderen en de vlag wegnemen,' besluit ze strijdlustig.

3.12.2007
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=K91KHH0N

Jonge vandalen in Elsene

ELSENE - Twee twintigers hebben vrijdagavond dertig wagens beschadigd in de Brusselse gemeente Elsene. Ze sloegen ruiten in, stalen autoradio's en boordpapieren en maakten van verschillende wagens de handrem los zodat die tegen andere voertuigen botsten. De politie kon het duo oppakken maar die zeggen dat ze zich maar aan een vijftal wagens vergrepen hebben. De feiten vonden plaats op de Kroonlaan en de Lente- en Zomerstraat in Elsene. Een politiepatrouille die ter plaatse was gestuurd na een oproep over verdachte gedragingen, werd door een getuige aangesproken. Die had twee jongeren gezien die de ruit van een geparkeerde wagen hadden ingeslagen. De agenten konden de twee verdachten even verderop oppakken. Het ging om twee twintigers uit Wichelen en Dendermonde. De twee werden overgebracht naar het commissariaat waar ze bekenden dat ze enkele wagens hadden beschadigd. De twee, beiden studenten aan de VUB, zouden zich stevig bedronken hebben alvorens op pad te gaan.Ondertussen had een andere patrouille verdere vaststellingen gedaan in de buurt. Niet minder dan 32 wagens bleken beschadigd. De jongeren hadden ruiten ingeslagen, autoradio's en boorddocumenten gestolen, nummerplaten en zijspiegels afgerukt en ruitenwissers omgeplooid. Bovendien hadden ze van verschillende wagens de handrem gelost zodat die tegen andere wagens botsten. De twee daders zijn ter beschikking gesteld van het Brusselse parket.

3.12.2007
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=DMF03122007_029

Vandalisme tegen eetfestijn Vlaams Belang

SINT-MARTENS-BODEGEM - Enkele jongeren richtten zaterdagnacht vernielingen aan rond het cultuurcentrum Solleveld. Op dat ogenblik vond er een eetfestijn plaats van het Vlaams Belang. De daders gooiden een bloembak omver en besmeurden de deur in met aarde. Ze brachten enkele opschriften aan op de deur en staken achter het gebouw een vuilbak in brand. Buren zagen het vuur een waarschuwden brandweer en politie. De politie opent een onderzoek naar de daders.

3.12.2007
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=721KQBAC_4