vrijdag 14 augustus 2009

Brussel - Molotov naar Lakens Vredegerecht

Neder-Over-Heembeek - De afgelopen nacht is er een molotovcocktail gegooid naar het vredegerecht van Laken.

De deuren zijn vernield en liepen brandschade op. Op de muren zijn roetsporen te zien.

Het vredegerecht is ook beklad met slogans. "Ni votre justice, ni votre paix", staat er te lezen.

Wie de molotovcocktail heeft gegooid, is onbekend.

Onlangs werd ook al ingebroken in het vredegerecht. Het personeel wil dringend extra veiligheidsmaatregelen.

14.08.2009
http://www.brusselnieuws.be/artikels/stadsnieuws/molotovcocktail-voor-heembeeks-vredegerecht

Bankautomaat van de Post in brand gestoken

"Drie dagen geleden werd een automaat van de Bank van de Post in brand gestoken. We dragen deze actie op aan de gevangenen die een lokaal van de bewakers in de gevangenis van Sint-Gillis in brand gestoken hebben en aan de gevangenen die weigerden naar hun cellen terug te keren na de moord op Mikail Tekin in de gevangenis van Jamioulx."

Vertaald vanop http://www.cemab.be/news/2009/08/7551.php

12.08.2009

Brussel - Acht wagens van Securitas afgebrand

Brussel - Acht zwartgeblakerde auto's. Dat is het resultaat van een brandstichting op de parking van de Brusselse vroegmarkt. Het voornaamste slachtoffer is de beveiligingsfirma Securitas.

Zaterdagnacht leek de parking van de vroegmarkt op een klein inferno. Twee onbekenden hebben er acht wagens in brand gestoken. In twaalf vrachtwagens waren sporen van inbraak.

Drie dienstwagens van beveiligingsfirma Securitas en vijf privéwagens van personeelsleden brandden helemaal uit. De firma gebruikt de parking als uitvalsbasis voor patrouilles.
Een willekeurige vandalenstreek of een buitensporige wraakactie? Onderzoek van de politie moet het nog uitwijzen. Er zijn getuigen van de brandstichting, die worden nog ondervraagd.

Klanten van een nabijgelegen discotheek maakten in het verleden gebruikt van de parking. Sinds kort is een bewaker aangesteld om dat te verhinderen. Daardoor zijn al woordenwisselingen ontstaan. Mogelijk leidde het tot een oververhitte wraakactie.

10.08.2009
http://www.brusselnieuws.be/artikels/stadsnieuws/brandstichters-vernielen-acht-wagens

Arlon - Zes wagens van de Post in de fik

ARLON – Zes wagens van de Post werden in brand gestoken. Twee personen werden gearresteerd: één minderjarige die voor de jeugdrechter moet verschijnen en een meerderjarige die nu in voorarrest zou zitten. De politie wil hen ook beschuldigen van de brandstichting tegen een oud gebouw van de FOREM, de Waalse VDAB.[Zoals geweten beheert de Bank van de Post de bankrekeningen van gesloten centra en gevangenissen]

9.08.2009
Vertaald van La Capitale

Brussel - Molotovs tegen winkels

Onbekenden hebben in de Brusselse gemeente Sint-Gillis driemaal geprobeerd brand te stichten met molotovcocktails. Ze hadden het gemunt op een garage en een snackbar. De schade bleef telkens beperkt tot een minimum. De politie pakte een jongeman op als verdachte maar die bleek niets met de feiten te maken te hebben. Dat meldt het Brusselse parket.

Eerst garage, daarna tearoom
De brandstichtingen begonnen gisterennacht op de Alsembergsesteenweg. Daar gooiden onbekenden een molotovcocktail naar een garage. Het vuur was snel geblust zodat de schade beperkt bleef, maar ondertussen was al een twee molotovcocktail gegooid, ditmaal naar een tearoom op het Albertplein. Ook daar was er nauwelijks schade.

Beschrijving dader
De politie kreeg er van een getuige wel een beschrijving van een mogelijke dader. De getuige had immers een jongeman zien weglopen die zijn kap diep over zijn hoofd had getrokken. Korte tijd later pakten de agenten een jongeman op die aan de beschrijving voldeed.

Nog eens snackbar
Terwijl ze hem ondervroegen, werd er opnieuw een molotovcocktail gegooid naar dezelfde tearoom op het Albertplein. Ditmaal werd er een ruit gebroken maar binnen richtte het tuig opnieuw geringe schade aan.

De politie liet haar eerste verdachte gaan en ging verder op zoek naar de dader maar dat leverde voorlopig geen resultaat op. De eigenaar van de tearoom kon ook geen enkele reden verzinnen waarom iemand het op hem zou gemunt hebben.

09/08/09

http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/961173/2009/09/08/3-keer-poging-tot-brandstichting-in-Sint-Gillis.dhtml

Jamioulx - Cipiers vermoorden gevangene

JAMIOULX – De gevangene Tekim werd door cipiers doodgeslagen terwijl ze hem overbrachten naar het cachot. Tekim zat nog maar twee dagen in de gevangenis. Er werd een onderzoek geopend en de procureur des Konings heeft verklaard dat de man stierf aan de verwondingen veroorzaakt door de cipiers, maar dat de "cipiers dwang mogen gebruiken wanneer nodig."

Familie en vrienden kwamen samen aan de gevangenis. Ze werden opgewacht door dertig relflikken in volle uitrusting. In de gevangenis hebben gevangenen de binnenplaats bezet uit protest, maar gingen terug naar hun cellen toen de oproerpolitie kwam.

Een dag na de moord, gingen de cipiers in staking. De gevangenis staat daarom nu onder controle van de Federale Politie en de Civiele Bescherming.

8.08.2009