donderdag 29 maart 2012

Brussel - Vergelding tegen veiligheidsagenten MIVB

BRUSSEL - Een gewapende man heeft in de nacht van dinsdag op woensdag twee veiligheidsagenten van de MIVB bedreigd aan het depot van Haren. Het zou gaan om een wraakactie nadat hij eerder die nacht door hen was tegengehouden en overgedragen aan de politie.
Dat schrijft La Capitale. Dinsdagavond rond 21 uur kregen de veiligheidsagenten een oproep over een ruzie op buslijn 64 in de Troonstraat. De ruzie tussen de man in kwestie en zijn advocaat die hij toevallig tegen het lijf gelopen was, dreigde uit de hand te lopen en de chauffeur van de bus activeerde zijn stil alarm.
De ruziestoker kon eerst nog vluchten, maar werd nadien toch ingerekend door de veiligheidsagenten. Na verhoor door de politie van Brussel-Stad/Elsene werd de man rond 1.30 uur terug vrijgelaten. Daarop trok hij gewapend naar de MIVB-standplaats in Haren om de twee veiligheidsagenten op te wachten.
“Toen de agenten na hun shift terug naar het depot reden, sprong een man met een revolver voor hun auto,” bevestigt An Van hamme, woordvoerster van de MIVB. “De agenten herkenden hem onmiddellijk als de onruststoker van eerder die avond en maakten rechtsomkeer. Er werden geen schoten gelost.”
De veiligheidsagenten zijn zwaar onder de indruk van de feiten en zijn voor onbepaalde tijd afwezig. De MIVB neemt extra veiligheidsmaatregelen. De dader is nog niet opgepakt, maar hij staat geseind. De politie kent zijn volledige identiteit.

29/3/2012
http://www.brusselnieuws.be/artikel/gewapende-man-bedreigt-veiligheidsagenten-mivb

Schaarbeek - Ruiten ingeslagen bij VRT en politie

Een vandaal heeft zondagmiddag meerdere ruiten van het omroepgebouw van de VRT en de RTBF aan de Reyerslaan in Brussel ingeslagen.
De politie kon de vandaal inrekenen.
De man gebruikte een baseballknuppel en sloeg daarmee ruiten van het gebouw en van auto's in. Hij is bij de politie bekend voor andere vandalenstreken. Enkele dagen geleden zou hij ook het commissariaat van de politie van Schaarbeek aangepakt hebben. Mogelijk moet hij psychiatrische hulp krijgen, aldus de politie.

25/3/2012
http://www.brusselnieuws.be/artikel/vandaal-slaat-ruiten-vrt-gebouw

Dinant - Rechtbank ontruimd

DINANT - Nadat een brief met geel poeder was aangekomen bij de rechtbank van Dinant, werd die ontruimd. Het poeder bleek ongevaarlijk te zijn.

27/3/2012
http://www.rtl.be/info/votreregion/namur/866328/dinant-un-courrier-contenant-de-la-poudre-suspecte-recu-au-palais-de-justice

Anderlecht - Bommelding tegen gemeentehuis

ANDERLECHT - Het gemeentehuis van Anderlecht werd geëvacueerd na een bommelding. De ontmijners van de Federale Politie kwamen ter plaatse om het gebouw te doorzoeken, maar hebben niets gevonden.

25/3/2012
http://www.rtl.be/info/votreregion/bruxelles/865973/anderlecht-alerte-a-la-bombe-a-la-maison-communale

Brussel - Vlaams Belang-kantoor ontruimd

Op het hoofdkwartier van het Vlaams Belang op het Madouplein is maandagmiddag een verdachte enveloppe met wit poeder onderschept. De vierde verdieping van het gebouw werd ontruimd en verzegeld. Na onderzoek bleek de brief ongevaarlijk.
De Dienst voor de Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) van het leger heeft Vlaams Belang maandag in de vooravond laten weten dat de inhoud van de ontvangen brief met verdacht wit poeder ongevaarlijk was.
De enveloppe was ongeopend meegenomen, zo meldde de politie van de zone Brussel Noord eerder. De briefomslag was gericht aan Filip Dewinter en diens dochter Ann-Sophie. "Door het venstertje in het papier zagen de VB-medewerkers dat er wit poeder in zat", zegt politiewoordvoerder Johan Verleyen. "Zij hebben de enveloppe niet opengemaakt en onmiddellijk de politie verwittigd. Daarop is de zogenaamde anthrax-procedure in werking gesteld."
De vierde verdieping van het Madou-gebouw, waar het onthaal van de partij gevestigd is, werd ontruimd en verzegeld en de Civiele Bescherming kwam de enveloppe ophalen, met handschoenen en gezichtsmaskers. De politie onderzoekt de zaak.

26/3/2012
http://www.brusselnieuws.be/artikel/vb-hoofdkwartier-ontruimd-na-poederbrief

Feluy - Vuur met blokkeringseffecten


FELUY - An abandonned building formerly property of the petrol company Martens Energy, was on fire around 23h15; the building is next to the petro-chemical complex of Total in Feluy. Firemen stayed more than 6 hours and had to close of all trafic towards the industrial site of Total.
Firemen presume an arson.

21/3/2012
http://www.lacapitale.be/353985/article/regions/centre/actualite/2012-03-21/feluy-un-batiment-en-feu-sur-le-site-de-martens-energie

zondag 25 maart 2012

Zuidelijk België - Vlaag van brandende voertuigen
An ongoing wave of arsons against vehicules has struck this weekend in different cities, mostly in the south of Belgium.

Some numbers of the media:

Friday to Saturdag
Regio of Mons: 20 vehicles

Saturday to Sunday:
Region of Charleroi: 2 vehicles
La Louvière: 2 vehicles
Regio of Mons: 3 vehicles
Monceau: 2 vehicles
Brain-le-Comte, Obourg & Roelx: 8 vehicles
Region of Brabant-Wallon: several arsons
Zaventem: 2 vehicles

Brussel - Eurocraten pesten in de metro

BRUSSELS - Small intervention in the Brussels metro adressed to those who pretend to govern our lives. A pamphlet was handed out and a song sung in the stations of the metro where eurocrates flock.

Posters were pasted on the windows of the metros.

To our big joy, we found the Schuman station (next to the European Parliament) full with different tags at our arrival.

See the text of the leaflet and the song: http://bxl.indymedia.org/system/file_upload/2012/03/22/187/metro.pdf

22/3/2012

Brussel - Fuck the eurocrats


BRUSSELS - The mayor of Etterbeek will make an interpellation to the regional minister of Transport Brigitte Grouwels. The subject: graffiti against the European bureaucrats in the heart of the European quarter of Brussels, in the metro-station Schuman. The station had been covered with graffiti and tags against the eurocrats.

"This graffiti has to be removed, because they damage the image of Brussels as a cosmopolitic and welcoming city", declared the spokesperson of the mayor.

21/3/2012
www.lacapitale.be

Brussels - Zo makkelijk als een telefoontje plegen

BRUSSELS - An anonymous hoax bomb threat was made against the big commercial center, Westland Shopping Center, in Anderlecht. The commercial center was evacuated, police did a sweeping but didn't find anything.

23/3/2012
www.rtlinfo.be

Waterloo - Niet tevreden

WATERLOO - Arson at gas station. Probably not satisfied costumers put fire to a pile of wooden pallets next to the gas station. Police opened an investigation.

23/3/2012
www.rtlinfo.be

Roeselare - Veiligheidsindustrie vandaliseren

ROESELARE - Vandalen sloegen de ruiten in van minstens vier voertuigen van de firma Prosafco, het vroegere Midera, gespecialiseerd in veiligheidskleding. De wagens stonden op de parking, vooraan de laadkaai geparkeerd in de Hoge Barrierestraat in Roeselare. De ruiten van twee vrachtwagens en twee bestelwagens moesten er aan geloven. De vandalenstreek werd maandagmorgen ontdekt door een chauffeur van de firma. Uit zijn voertuig werd niets gestolen. Het is nog onduidelijk of er buit gemaakt werd in de andere voertuigen.

20/3/2012
www.nieuwsblad.be