dinsdag 23 september 2008

Houthalen - Opnieuw bus bekogeld met stenen

HOUTHALEN-HELCHTEREN - Een groepje jongeren heeft woensdag opnieuw een bus van vervoersmaatschappij De Lijn bekogeld met stenen in de Houthalense wijk Meulenberg.

Het incident gebeurde rond 15.30 uur op een bus van lijn 48, die de verbinding Hasselt-Neerpelt verzorgt. Vorige week woensdag sneuvelde ook al een achterruit van een bus van lijn 48, nadat die ook met stenen bekogeld was. Als voorlopige oplossing heeft De Lijn Limburg beslist de busverbinding om te leiden en niet meer door de wijk Meulenberg te rijden.

Bij de twee voorvallen vielen geen gewonden. 'Omdat het niet het eerste incident is, gaan we de route omleiden rond de wijk Meulenberg in plaats van er dwars doorheen. De haltes om op- en af te stappen blijven voor de reizigers verzekerd en liggen op wandelafstand. Na het vorig incident was met het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren afgesproken om rond de tafel te zitten. Dat overleg was voor begin oktober gepland, maar door dit voorval wordt het overleg vervroegd naar begin volgende week', vertelt woordvoerster Sonja Loos van De Lijn Limburg.

'Tijdens dat gesprek willen we met de gemeente bekijken wat de reden is voor dit gedrag van de jongeren. Er moet immers een einde komen aan deze spelletjes. De gevolgen zijn immers ernstig. Tijdens de vergadering willen we komen tot een lange termijnoplossing', besluit Sonja Loos.
10/09/2008

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=DMF10092008_080&PostCode=3530

Houthalen - Jongeren bekogelen bus van De Lijn

Enkele onbekende jongeren hebben in de Huidevetterstraat in de wijk Meulenberg in Houthalen een bus van vervoersmaatschappij De Lijn bekogeld. Door de impact van de stenen sneuvelde de achterruit. Er vielen geen gewonden. Het incident gebeurde woensdag meldt de lokale politie van Houthalen-Helchteren.

Daders onbekend
De daders zijn vooralsnog onbekend. De politie onderzoekt de zaak.
De bus van lijn 48 reed woensdag rond 17 uur in de Huidevetterstraat, toen onbekenden stenen naar de bus smeten. De buschauffeur hield twee straten verder halt. Op dat ogenblik zaten er geen passagiers achteraan in de bus. Na het incident konden de reizigers hun weg voortzetten op een andere bus. (belga/vsv)
04/09/08 21u12

http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/405627/2008/09/04/Jongeren-bekogelen-bus-van-De-Lijn-in-Houthalen.dhtml

Leuven - Minderjarigen richten vernielingen aan bij De Lijn

Twee minderjarigen hebben vannacht rond 2 uur vernielingen aangericht in bussen op de stelplaats van De Lijn aan de Vuurkruisenlaan in Leuven.

In een van de bussen spoten ze een brandblusser leeg. Ze gingen ook aan de haal met een doos busticketten. Ook verderop werden beschadigingen aangericht, onder meer aan een fiets. De Leuvense politie kon beiden even later oppakken aan het De Becker-Remyplein in Kessel-lo. (belga/adv)
13/09/08 12u06

http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/414682/2008/09/13/Minderjarigen-richten-vernielingen-aan-bij-De-Lijn-in-Leuven.dhtml

Brussel - Cipiersvakbond aangevallen

In de nacht van 18 op 19 september is de zetel van de acod (socialistische vakbond) in de Congresstraat 17 aangevallen.
Verschillende ruiten werden gebroken en een graffiti wordt achtergelaten: "cipiers-klootzakken". Deze aanval gebeurde terwijl de cipiers een 24uren staking ondernamen om betere werkomstandigheden te bekomen. Deze staking werd gesteund door de socialistische vakbond.

vertaald van; "Dans la nuit du 18 au 19 septembre, le siège de la cgsp (syndicat socialiste) situé à la rue du congrès 17 (Bruxelles )a été attaqué.
Plusieurs vitres furent brisées et un tag est laissé sur place : "matons - batards"
Cette attaque a eu lieu alors que les matons entamaient une grève de 24h pour atteindre de meilleures conditions de travail. Cette grève avait été supportée par le syndicat socialiste

http://www.cemab.be/news/2008/09/5779.php

Limburg - Vandalen richten ravage aan op tennisclub

ma 15/09/08 12:29 - Vandalen hebben gisteravond een ravage aangericht op de terreinen van een tennisclub in Paal.
Alle terrasmeubelen zijn stukgeslagen, de omheiningen zijn vernield en de netten werden in brand gestoken. Een buurtbewoner die het vuur opmerkte, waarschuwde de brandweer.

De leden van de tennisclub denken dat het om een wraakactie gaat van jongeren die eerder zondagavond op de vingers werden getikt omdat ze aan het voetballen waren op een tennisveld.

http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/limburg/080915_Paal_ravage

Anderlecht - Lijnbussen met stenen bekogeld in Kuregem

vr 12/09/08 06:31 - Een groepje jongeren heeft gisteravond twee bussen van de vervoermaatschappij De Lijn in de Anderlechtse wijk Kuregem met stenen bekogeld. Niemand raakte gewond, maar de bussen hebben blikschade en barsten in de ruiten opgelopen.
Aanleiding van het zinloze geweld zou een manifestatie van Vlaams Belang zijn die eerder op de dag in de buurt werd gehouden. Dat meldt Karen Vandeplas, woordvoerster van De Lijn Vlaams-Brabant.

Volgens de politie zou het voorval ook te maken kunnen hebben met spanningen die de ramadan, de jaarlijkse vastenmaand voor moslims, teweegbrengt.

De incidenten gebeurden tussen 19.30 en 20 uur. De daders zijn niet geïdentificeerd, maar de politie vermoedt dat het om twee jongeren gaat.

http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/brussel/080912_busbekogeld

Molenbeek - Omstaanders proberen arrestant te bevrijden

Anderlecht - Een groep omstaanders heeft dinsdagavond geprobeerd om een arrestant te bevrijden uit handen van de politie. Het feit deed zich voor in de Scheldestraat in Sint-Jans-Molenbeek.

Dinsdagavond controleerde de politie een 30-jarige man op de Scheldestraat. Toen die de agenten begon te beledigen, werd hij gearresteerd. Ook de 22-jarige broer van de arrestant werd gearresteerd omdat ook hij beledigingen naar het hoofd van de agenten geslingerd had.

Een groep mensen die in de buurt stonden, probeerde daarop de jongste arrestant uit handen van de politie te bevrijden. De omsingelde agenten moesten traangas gebruiken om de groep uiteen te drijven. De oudste broer moet voor het parket van Brussel verschijnen.

donderdag 11 september 2008

http://www.brusselnieuws.be/artikels/stadsnieuws/omstaanders-proberen-arrestant-te-bevrijden