woensdag 12 januari 2011

Voertuigen in de fik

BRUSSELS - In Saint-Gilles, two cars were put on fire. One was a Citroen Berlingo, police said. Both vehicles were completely destroyed. (10.01.2011)

JUMET – Two cars parked at the inner court of a technical atheneum were put on fire. The vandals also destroyed class rooms and windows of the atheneum. It was not the first time this atheneum was visited by vandals. (9.01.2011)

LEDE – As well on Thursday night as on Friday night, cars were put on fire next to the Federal Police Casern, just around midnight. (8.01.2011)

LUTTRE – Railroad police is warning that the train station of Luttre is becoming a playground for vandals, who broke in, destroyed the windows of the station, destroyed railroad infrastructure and recently put fire to two cars parked on the parking lot of the station. (5.01.2011)

MOUSCRON – Yet another car was put on fire during the night; car fires are becoming a real plague in the city of Mouscron these last days and weeks. (3.01.2011)

LIER – During the night, a small truck caught fire and burned completely. Police is investigating for arson. (3.01.2011)

www.nieuwsblad.be/www.lacapitale.be/www.actu24.be

Chiny - Werkplaats voor reintegratie gevangenen afgefikt


CHINY – A Izel, a wood workplace was put on fire around 3h30 in the night. The big fire needed the intervention of firemen from five different areas. The workplace belonged to the association La Renardière, which through labor reintegrates people who have been condemned by Justice to forced labor or ex-prisoners. The damage to the work place is very serious. The place is literally burned down.

Police said they arrested a suspect, originary from the region.

10.01.2011
www.actu24.be

Wavre - Autodealer bijna volledig uitgebrand
WAVRE – Very big fire at the car dealership ITAL MOTORS in Wavre. During the night, a fire erupted in one of the three places of the car dealership Ital Motors, which is a commercial distributer of Fiat, Lancia, Alfa Romeo, Toyota and Nissan. Firemen say the fire started from the side of the work place and then spread to the showroom. A part from the buildings which are destroyed or heavily damaged, between 130 and 150 cars (new cars, cars from clients for maintenance and even some oldtimers) have been consumed by flames. The fire caused thousands and thousands of euros of damage; the people working there are currently on “technical unemployment”.
Currently, the site is blocked off by the police, who is conducting a serious investigation.

6.01.2011
www.actu24.be

Maaseik - Vier flikken verwond

MAASEIK - Een dertiger uit Maaseik die dinsdag rond middernacht op de vlucht was voor de politie, sloeg bij zijn arrestatie vier agenten neer. Ze zijn werkonbekwaam. Een agent kan acht dagen zijn job niet uitoefenen. Een politieploeg wilde dinsdag even voor middernacht een onschuldige voertuigcontrole uitvoeren. De betrokken automobilist zag dat evenwel niet zitten en scheurde met zijn wagen aan een razend tempo weg. De agenten zetten meteen de achtervolging in en na een tijdje riepen ze de versterking van een tweede ploeg in. Samen konden ze de vluchtende bestuurder klemrijden. Maar de dertiger gaf zich nog steeds niet gewonnen en probeerde opnieuw, ditmaal al lopend, te ontkomen. De vier agenten omsingelden hem en de vluchter verloor vervolgens alle zelfbeheersing en sloeg en schopte zich al een weg richting vrijheid. Hij belaagde de mannen in uniform en verwondde hen alle vier. Bij de schermutseling versplinterde een bot in het been van de ergst gewonde politieman. Door het uitvallen van de twee ploegen moesten ze de dienstregeling bij zone Maasland herschikken. Problematisch is de situatie echter nog niet.

6/01/2011
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BI34L5OS

Ieper - Amok in de gevangenis

IEPER - Gisteren over de middag hebben enkele gevangenen amok gemaakt in de gevangenis van Ieper langs de Elverdingestraat. Een aantal gedetineerden moest er van cel verwisselen. Toen ze buiten waren, wilden ze niet meer naar hun cel terug. Even dreigde zelfs een opstand uit te breken. Daarom verwittigden de cipiers de politie. Toen die met de nodige manschappen ter plaatse kwam, bleken de problemen echter al opgelost. De agenten moesten niet tussenkomen.

6/01/2011
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=9N34L67K

Hoogstraten - Ontsnapping uit halfopen gevangenis

HOOGSTRATEN - De gedetineerde die maandag ontsnapte uit de gevangenis van Hoogstraten is nog altijd voortvluchtig. T.G. (21) zat een korte straf uit voor enkele diefstallen. Maandagnamiddag zette hij het op een lopen terwijl hij bezig was in een werkatelier buiten de gevangenismuren.
‘Hoogstraten is een open inrichting met minimale veiligheidsvoorzieningen', zegt woordvoerder Laurent Sempot van het gevangeniswezen. ‘Er zijn weinig tralies en geen hoge omheining. De personen die er verblijven, bevinden zich op het einde van hun detentieperiode en uit een screening moet blijken dat er beperkt vluchtgevaar is. In het penitentiair schoolcentrum, zoals de gevangenis in Hoogstraten officieel wordt genoemd, bereidt men de gedetineerden voor op hun terugkeer in de maatschappij. Dat is ook de reden dat de veiligheidsmaatregelen vrij soepel zijn. Maar dat sluit niet uit dat er wel eens iemand probeert te vluchten.'

De wagen waarmee de ontsnapte werd opgepikt staat op naam van zijn vriendin die in Dendermonde woont.

5/01/2011
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=I634J2ME

Nijvel - Vals bomalarm tegen gebouwen van Justitie

NIVELLES – Hoax bomb threat to the buildings of Justice. After a telephonical warning, police evacuated and searched three buildings and courts belonging to the Justice in the city of Nivelles. No bomb was found and two hours laters, the buildings were ‘opened’ again. Police thinks this was an act of vengeance for recent arrests.

4.01.2011
www.rtlinfo.be

Gent - Vuurwerk aan de gevangenis

Op oudejaarsavond verzamelden een 30-40 tal mensen zich ,voor de poorten van de Rijksgevangenis Nieuwewandeling in Gent, voor het jaarlijkse solidariteitsvuurwerk.

Ook dit jaar vond deze actie plaats uit solidariteit met de sociale en economische gevangenen van het kapitalistische systeem. Met ons vuurwerk en onze luidkeels geschreeuwde slogans probeerden we onze nieuwjaarswensen hoorbaar te maken aan de mensen die opgesloten zitten achter de muren.De Gentse ordetroepen stonden paraat voor de poort (wat algauw tot een gespannen sfeer leidde). Op het einde van de actie werden door de politie 3 mensen aangehouden toen deze zich naar huis begaven. Deze werden een 6 tal uren opgesloten in het commisariaat van Ekkergem. (Meer info omtrent de aanhoudingen volgt gauw.)

Onderstaande tekst verscheen in een pamflet dat naar aanleiding van deze solidariteitsactie werd verspreid.

“ZOALS de zaken er nu voor staan kan men enkel tot de conclusie komen dat onze vrijheid ONZE zaak is. Zolang een mens een mens is kan hij alleen zichzelf bevrijden. Zolang wij de onderdrukten zijn kan de zaak van onze onderdrukking enkel onze zaak zijn. Dus als jij ook een mens bent, weet dan, dat onze bevrijding ook jou zaak is. Weet dan dat zij die over ons heersen ons hun slaven noemen. Die kapitalisten met hun STAAT waarin je beoordeeld wordt op je bezit. Met de wet aan hun zijde regeren zij…

Zij die het geld hebben, bezitten immers de macht en wie de macht heeft bezit het recht.

Hoevelen zitten er niet achter de tralies die om vrijheid schreeuwen. Hoevelen zijn er niet die kapot gaan in fabrieken terwijl de fabrieksdirecteurs in de zon liggen te bruinen. Ze rijden met hun dikke auto’s die ze op onze rug bekomen. Hoevelenvan ons werden er niet GEKOCHT om ons voortdurend te controleren. Ze kiezen om de rijken te beschermen die ons bestelen. Rechters zijn immers lafaards en onze bewakers die zijn gekocht. Ze vrezen hun eigen wetten die ze met hun leven beschermen. Ze nemen van ons, ze gooien ons eruit, ze doen niets voor ons, maar ze leven van ons. Ze noemen ons hun slaven en als we hen bestrijden dan beginnen ze op ons te jagen. Ze doen dit omdat ze weten dat de strijd voor vrijheid verder gaat. Ze doen dit omdat ze weten dat de waarheid zal zegevieren. De strijd voor vrijheid die betekent vrede, daarom bestrijden ze ons met hun oorlog.

Vrije mensen hebben geen sterke man nodig!

Wij zijn immers zelf sterk genoeg!

We weten toch zelf wel wat te doen is, onze kop die is groot genoeg”.

Leve de Vrijheid

Leve de Anarchie

A.K. Gent

1.1.2011
http://ovl.indymedia.org/news/2011/01/31072.php