woensdag 14 november 2007

Lokalen politievakbond bekogeld met molotovcocktails

BRUSSEL - De lokalen van het Nationaal Syndicaat van het Politie- en Veiligheidspersoneel in Brussel zijn vannacht bekogeld met molotovcocktails. De schade bleef beperkt en de werking van de politievakbond ondervindt geen hinder van het incident. Naar de daders en hun motief blijft het voorlopig raden, zo meldt het NSPV zelf.Het incident vond omstreeks 02.40 plaats. Toen wierpen onbekenden twee molotovcocktails naar het secretariaat van het NSPV aan de Generaal Bernheimlaan in Brussel. Een daarvan kwam tegen een raam terecht dat vuur vatte, de tweede schoot niet in brand en werd enkele meters verderop teruggevonden. De Brusselse brandweer was snel ter plaats en doofde de vlammen zodat de schade beperkt bleef.
12.10.2007
http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/51968/2007/11/12/Lokalen-politievakbond-bekogeld-met-molotovcoktails.dhtml

Brandstichting in winkelcomplex

SINT-NIKLAAS - Een brand in de trappenhal en op de parking op de eerste verdieping van het winkelcomplex aan het Stationsplein in Sint-Niklaas veroorzaakte gisteravond rond vijf uur opschudding. De brandweer was erg snel ter plekke en het vuur was onmiddellijk gedoofd. Het ging slechts om een kleine brandje dat vermoedelijke door vandalen of schoolkinderen werd aangestoken. De schade bleef erg beperkt en er was nooit gevaar voor de winkels of de auto's op de parking. De politie rukte wel massaal uit en de lokale recherche startte een onderzoek.

14.11.2007
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=0A1JVQCA_1

zondag 11 november 2007

Brandsticher politiebureau aangehouden

HAMONT-ACHEL - De onderzoeksrechter in Hasselt heeft een twintigjarige man uit Hamont-Achel aangehouden op verdenking van de brandstichting aan het wijkkantoor van de politie in Hamont. Daar is dinsdagavond een in Nederland gestolen auto in brand gestoken. Een jeep van de lokale politie brandde ook uit en er sprongen enkele ramen van het kantoor. De lokale recherche van de politiezone HANO heeft de verdachte opgepakt. Over het motief van de man is nog niets bekend.

9.11.2007
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=OV1JRN39_1

Jongeren stichten brand op politiekparking

MERCHTEM - Op de parking van het politiecommissariaat van zone AMOW werd woensdag de auto van een politie-inspecteur in brand gestoken. De brandstichting werd door bewakingscamera's gefilmd, op de beelden is goed te zien hoe drie jongeren de wagen in brand staken. Het voertuig, een Peugeot 307, is volledig uitgebrand. 'We vermoeden dat het om een vandalenstreek gaat en niet om een wraakactie', zegt commissaris Noens van de politie. 'Het onderzoek naar de daders is momenteel volop aan de gang en niet zonder succes want we hebben een spoor.'

10.11.2007
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=4V1JOPM5_2