donderdag 4 juni 2009

Evere - Drie diplomatenwagens in brand

EVERE - Drie wagens met de nummerplaat CD van het Diplomatiek Korps werden in brand gestoken aan de Avenue d'Andalousie in Evere. De dader heeft simpele kaarsen die op de banden geplaatst werden gebruikt om de wagens in brand te steken. Gelijkaardige feiten vonden reeds plaats vorig jaar, rond dezelfde periode van het jaar. Dit doet veronderstellen dat het om dezelfde pyromaan gaat.

31.06.2009
Vertaald van www.lacapitale.be

Gent - Poging tot brandstichting tegen wagen van Lijst Dedecker

Gent - Woensdagnacht heeft iemand geprobeerd een campagnewagen van Lijst De Decker in brand te steken.
Vanochtend werd rond 9 uur vastgesteld dat een campagnewagen met verkiezingsaffiches van het LDD aan het UCO-gebouw een lekke band vertoonde.
Bij nader inzien bleek het rubber in brand gestoken. Het vuur doofde vanzelf uit maar de politie tilt zwaar aan de zaak omdat het sinds begin april al de zevende nachtelijke brandstichting is in Gent.
Opvallend is dat opnieuw een politieke partij wordt geviseerd door vandalen. Ook de sp.a, de CD&V en het NVA deelden al in de brokken.

4.06.2009
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=BLGNE_20090604_001

Jumet - Klaslokaal in brand gestoken met molotov


JUMET - Rond 10u 's avonds braken onbekenden verschillende ramen van de gemeenteschool en smeten daarna een molotovcocktail binnen in een klaslokaal. De schade beperkte zich tot het klaslokaal zelf.

31.05.2009
Vertaald van http://archives.sudpresse.be/jumet-ecole-communale-du-centre-classe-incendiee-par_t-20090531-H1VJD8.html