dinsdag 11 december 2007

Andermaal containers in brand gestoken

IEPER - Het lijkt er sterk op dat er in de regio een 'containerpyromaan' aan het werk is. Nadat vorige week in de nacht van dinsdag op woensdag al drie containers in de fik gingen (één in Ieper en twee in Poperinge), kreeg de brandweer van Ieper in de nacht van zaterdag weer drie oproepen voor een containerbrand. Rond 1.30 uur stond een groene afvalcontainer in brand, nabij het warenhuis Delhaize aan de Haiglaan. Nog geen uur later liep alweer een oproep binnen, dit keer voor een brandende kledingcontainer in de Potyzestraat in St.-Jan. Die container stond tegen een gevel, de brandweer kon erger voorkomen dankzij een snelle tussenkomst. Om 3.30 uur was nog een kledingcontainer in brand gestoken, dit keer op de parking van het VTI langs de Augustijnenstraat. Kersvers brandweercommandant Paul Victoor: 'We hebben vermoedens dat hier een 'containerpyromaan' aan het werk is. De politie is een onderzoek gestart. Zaterdagnacht werd al met verschillende wagens gepatrouilleerd. Vooral het feit dat een container tegen een gevel in brand werd gestoken, baart ons zorgen.'

10.12.2007
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=6O1L6T5R_3

Twee vrachtwagens in brand

SINT-GILLIS - Het heeft zaterdag gebrand in een garage in de Luttrebrugstraat. Twee vrachtwagens brandden uit. Het parket opende een onderzoek naar een mogelijke brandstichting. Er werd een verdachte opgepakt.

3.12.2007
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=721KQ8Q8_4

Vandalen vernielen treinkabels

NOSSEGEM - De treinverbinding tussen Leuven en Brussel liep gisterochtend tussen 7.10 en 9.30uur vertraging op door vandalisme. 'Ter hoogte van het spoor in Nossegem was er schade aan de kabels', zegt Infrabelwoordvoerder Frédéric Petit. 'Dat zorgde gedurende 2,5uur voor een storing bij een veiligheidstrein.' Na onderzoek bleek het niet te gaan om een koperdiefstal, maar om vandalisme. 'De motivatie is ons vooralsnog onduidelijk', zegt Petit. 'Het gaat wel om het grootste incident dat zich bij de invoering van het nieuwe treinschema voordeed.' Of het ook echt gaat om sabotage omwille van de nieuwe uurregeling, kan Infrabel nog niet bevestigen. Door de problemen liepen de treinen tussen Leuven en Brussel een vertraging op van 10 tot 15minuten.

11.12.2007
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=291L8KI2