maandag 11 februari 2008

Sint-Gillis - Vreemdelingenambtenaren aangevallen

Sint-Gillis - In Sint Gillis zijn drie gemeenteambtenaren gewond geraakt tijdens een dispuut met een asielzoeker. De man had vrijdag gehoord dat zijn asielaanvraag niet ontvankelijk was en verloor de pedalen.
De asielzoeker weigerde een papier bij de gemeente te ondertekenen, gooide vervolgens met een computer en deelde enkele klappen uit. Daarbij verloor een van de ambtenaren enkele tanden en brak een ander zijn hand. Een derde gemeenteambtenaar raakte gewond aan het gezicht en liep een verstuiking aan de hand op.

http://www.brusselnieuws.be/site/rubrieken/1091053972/page.htm?newsID=1202734590

Ukkel - Drie auto's in brand gestoken

Ukkel - Vandalen hebben gisteren drie wagens in de Adolphe Wansartstraat in Ukkel in de as gelegd. Van de daders is voorlopig geen spoor.
De vandalen staken vermoedelijk één auto in brand, waarna de vlammen oversloegen op de wagens die links en rechts daarnaast geparkeerd stonden. De drie wagens werden volledig vernield.
http://www.brusselnieuws.be/site/rubrieken/1091053972/page.htm?newsID=1202741074

Neder-Over-Heembeek - Onrust rondom sociale woonblokken

Neder-Over-Heembeek - De politie van Brussel houdt de sociale woonblokken aan de Versailleslaan in Neder-Over-Heembeek nauwlettend in de gaten. Sinds herrieschoppers daar eind januari met molotovcocktails gooiden, zit de schrik er bij de bewoners goed in. Zes jongeren zijn al ter beschikking gesteld van het parket.
Jonge vandalen zorgden voor een onveiligheidsgevoel in de sociale woonblokken aan de Versailleslaan. Op 20 januari liep het uit de hand. Toen gooiden jongeren met molotovcocktails naar de politie, er ontstonden relletjes tussen de appartementsgebouwen. Sindsdien patrouilleert de politie elke dag en nacht in de buurt van de Versailleslaan.
"Die operaties hebben al succes opgeleverd," zegt politiewoordvoerder Christian De Coninck. "Er zijn driehonderd mensen gecontroleerd, waarvan een zestigtal opgepakt werden. Zes mensen werden doorverwezen naar het parket voor het bezit van drugs en verboden wapens."
Maar de bewoners willen ook dat de gebouwen zelf beter beveiligd worden. Ze willen deuren die altijd op slot zijn en alleen met een magnetische bewonerskaart open kunnen. Maar voorlopig zijn er nog niet voldoende budgetten om alle blokken langs de Versailleslaan volledig te beveiligen.

http://www.brusselnieuws.be/site/rubrieken/1091053972/page.htm?newsID=1202744534