dinsdag 14 februari 2012

Luik - Brandstichting tegen politiekantoor Dison

LUIK - Onbekenden hebben zaterdag iets na 22.30 uur brand gesticht in het politiekantoor van Dison in de provincie Luik. Dat zegt het parket van Verviers zondag. Er vielen geen gewonden, maar er is wel materiële schade.

Er werd een expert ter plaatse gestuurd. 'Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de brand is aangestoken', zegt het parket van Verviers.

'Het lijkt erop dat twee mensen benzine in de brievenbus aan de voorkant van het gebouw gegoten hebben en die nadien in brand hebben gestoken', luidt het bij de politie van de zoneVesdre. De daders zijn nog niet geïdentificeerd.

12/2/2012
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20120212_062

Charleroi - Bestelwagens en BMW in brand gestoken


CHARLEROI - 's Nachts werden twee bestelwagens en twee auto's in de Leopoldstraat in Montignies in brand gestoken. Alle voertuigen werden daarbij vernield. Diezelfde nacht werd in Jumet (eveneens regio Charleroi) een BMW in brand gestoken en vernield.

12/02/2012
http://www.rtl.be/info/votreregion/hainaut/856143/cinq-vehicules-incendies-a-montignies-sur-sambre-et-jumet

Sint-Gilles - Parlementslid aangevallen

Olivier Destrebecq (MR), kamerlid en schepen in La Louvière, en zijn echtgenote zijn zaterdagavond aangevallen in Sint-Gillis. Een man probeerde de handtas van de echtgenote uit de auto te stelen. .Het bericht staat vandaag op de website van de groep Sudpresse.

Zaterdagavond rond 18.30 uur gooide een man zich op de wagen van Destrebecq. Hij beukte het raam aan de passagierskant in en wou er vandoor gaan met de handtas van de echtgenote.

De schepen en zijn vrouw verweerden zich en sloegen naar de dief die daarop terugsloeg. Ondertussen verzamelden zich een aantal getuigen rond de auto, waarop de overvaller wegvluchtte.

De schepen en zijn echtgenote houden beide verschillende kneuzingen aan de voorval over.

11/2/2012
http://www.brusselnieuws.be/artikel/schepen-van-la-louviere-aangevallen-sint-gillis

Gent - Brandstichting tegen wagen

GENT - Donderdagavond is brand gesticht in een garagecomplex aan de Vaartstraat, vlakbij Palinghuizen. Een passant zag rond 20 uur de motorkap van een van de geparkeerde wagens branden. De man kon het vuur zelf blussen, maar waarschuwde wel de politie. Een parketdeskundige stelde vast dat er brandversnellers gebruikt waren.

11/2/2012
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=HU3M1VT6_3

Asse - BMW brandt uit aan BMW-garage

ASSE - Op de parking van de BMW-garage Van Boom langs de Dendermondsesteenweg is donderdag rond 20uur een wagen in brand gevlogen. De brandweer kon niet beletten dat de BMW helemaal uitbrandde. Er was geen overslag naar andere voertuigen of gebouwen.

11/2/2012
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=VA3M2406_3