woensdag 15 april 2009

Vorst - Spanning en brand in de gevangenis

De cipiers van de gevangenis in Vorst staken sinds vanochtend. Ze hebben zich aangesloten bij een actie van hun collega's in de vrouwengevangenis, die gisteravond begon.

Vorige week kon een vrouwelijke gevangene ontsnappen uit het ziekenhuis. De vrouwelijke cipier die haar moest bewaken, werd vastgebonden en geslagen.

De cipiers begonnen daarom een 24 urenstaking, eerst in de vrouwengevangenis en daarna in de mannengevangenis van Vorst. Tijdens de staking kwamen enkele gevangenen in opstand. Ze hebben brandjes gesticht en vernielingen aangebracht.

De politie kwam ter plaatse. De toestand in de gevangenis zou snel weer onder controle geweest zijn.

14.09.2009
http://www.deredactie.be/cm/de.redactie/brussel/090414_vorst_onrust

Houthalen - Brandstichting aan parochiezaal

HOUTHALEN-HELCHTEREN - Aan de parochiezaal naast de Bremstraat in de wijk Meulenberg stichtten onbekenden dinsdagochtend brand. Ze maakten een vuurtje dat vanzelf weer doofde. De vlammen beschadigden de toegangsdeur.

14.04.2009
http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=NB290JVR_3&word=brand

Andenne - Gijzelname en ontsnapping in gevangenis

Twee gedetineerden even op de loop in Andenne
woensdag 15 april 2009Auteur: ANDENNE (BELGA) - Twee gedetineerden die gisteren ontsnapten uit de gevangenis van Andenne, de 37-jarige Serge Van Elder en de 32-jarige Hicham Oukhaizi, hebben niet lang van hun vrijheid kunnen genieten. De politie vatte het duo al snel in een bos net achter de strafinstelling.

De twee mannen maakten gisterochtend rond 6.30 uur van het openen van hun celdeur gebruik om te vluchten. Ze gijzelden twee cipiers met behulp van zelfgemaakte wapens en wisten zo de gevangenispoort te bereiken.

Vandaar gingen ze er te voet vandoor. Volgens het parket sloeg een buurtbewoner alarm, nadat hij de twee mannen had opgemerkt in zijn tuin. Nog volgens het parket zouden de twee een bewaker gegijzeld hebben op het moment dat die de cel openmaakte.

De politie en speurhonden konden de twee snel oppakken. Een van de agenten loste daarbij een schot in de lucht. De twee zouden zich niet hebben verzet tegen hun arrestatie.

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=Q3290890
14.04.2009