vrijdag 23 april 2010

Zellik - Securitywagen en wagen security fikken af

ASSE - Op de Brusselsesteenweg in Zellik vatte donderdagnacht rond 3.35 uur een dienstvoertuig van de firma G4S, een Ford Fiesta, vuur. Ook het persoonlijke voertuig van de gebruiker, een Skoda Octavia, wordt door de vlammen beschadigd. De brandweer van Asse rukte snel uit, maar kon niet verhinderen dat de Ford Fiesta uitbrandde. Het labo van de federale gerechtelijke politie voerde een sporenonderzoek uit op het voertuig. De resultaten daarvan waren gisteren nog niet bekend.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=N82OUJTS

Gent - Twee wagens van Stad Gent in brand gestoken


GENT - Maandagnacht omstreeks 3.20 uur werd alarm geslagen aan de Lousbergskaai omdat twee personenwagens op de stelplaats van de Plantsoendienst in lichtelaaie stonden. De brand ontwikkelde zoveel hitte dat enkele buren even moesten geëvacueerd worden.
De parketdeskundige kon geen enkele aanwijzing vinden dat een van de wagens door een defect in brand is geschoten en dat de vlammen zijn overgeslagen naar de wagen die ernaast stond. Er wordt dus van uitgegaan dat de wagens allebei afzonderlijk in brand zijn gestoken.

'Daarvoor moet de brandstichter dan wel over de muur geklommen zijn die het depot omheint', zegt hoofdcontroleur Joeri Van Cauwenberghe. ( ) http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=MQ2OQH2I

woensdag 21 april 2010

Brussel - Tientallen jongeren vallen agenten aan

Brussel-Stad - In metrostation Rogier heeft een dertigtal jongeren twee agenten van de spoorwegpolitie aangevallen. De agenten kregen rake klappen en zijn opgenomen in het ziekenhuis. De vakbonden plannen geen acties. Een meerderjarige is aangehouden. [8 reacties]

Het incident deed zich maandagnamiddag rond kwart voor vijf voor in metrostation Rogier. “Twee jongemannen deden alsof ze aan het vechten waren en dus probeerden de twee agenten hen uit elkaar te halen,” vertelt CD&V-senator Dirk Claes, die het incident meldde.

“Op dat moment zijn de agenten overvallen door zo’n dertig tot veertig jongeren. De agenten werden mishandeld en de jongeren dreigden ermee de agenten op de sporen te gooien.”

Twee jongeren, van 17 en 19 jaar, werden opgepakt. Het parket heeft aan de jeugdrechtbank gevraagd om de minderjarige in een open instelling te plaatsen, de meerderjarige, die voor geweldfeiten bekend stond, blijft aangehouden. Het gaat om een jongeman van 19 uit Anderlecht. Hij is in verdenking gesteld voor onder meer slagen en verwondingen.

De agenten zijn opgenomen in het ziekenhuis en zijn zeker een week werkonbekwaam. De collega’s zijn zwaar aangeslagen door het incident, zegt Steven Meert van de christelijke vakbond ACV. “Als je je al niet meer veilig kunt voelen bij het uitoefenen van je job, dan moet je je daar toch vragen bij stellen.”

http://www.brusselnieuws.be/artikels/stadsnieuws/agenten-aangevallen-door-jongerenbende-in-metrostation-rogier