donderdag 19 juni 2008

Brussel - Camionet van ISS in brand gestoken

Brussel - "Maandagnacht 16 juni 2008 werd een camionet van ISS Cleaning in Brussel in brand gestoken. ISS Cleaning doet het onderhoud van de gesloten centra."

16.06.2008
Vertaald vanop http://cettesemaine.free.fr/spip/article.php3?id_article=1229

Brussel - Metrostation verwoest

Brussel - De ingang van het metrostation Osseghem in Molenbeek werd volledig verwoest door een groep onbekenden in minder dan twee minuten. De verkoopsautomaten, de ontgeldingsapparaten, de bewakingscamera's en de grote ramen van het station werden kapotgeslagen. Ter plaatse verduidelijkte een tag: 'Stop razzia's'

13.06.2008

Vertaald vanop http://cettesemaine.free.fr/spip/article.php3?id_article=1229

Zwevegem - Huizen van leden Vlaams Belang met verf beklad

ZWEVEGEM - Op de huizen van drie leden van de lokale afdeling van het Vlaams Belang spoten onbekenden in rode verf het letterwoord Ara. Zij vergisten zich van pand toen ze ook de gevel van een buurman van een vierde partijlid bekladden.
Pascal Maertens, voorzitter van het Zwevegems Vlaams Belang, is een van de slachtoffers. Toen hij dinsdagmorgen zijn woning aan Abeele 38 verliet, stelde hij vast dat vandalen de letters Ara op de onderkant van de voorgevel had gespoten. 'Ik schrok ervan en wist niet goed wat ik daarvan moest denken. De letters kende ik niet. Maar op het internet ontdekte ik dat het allicht voor Anti-Racistische Actie staat.' (...)

19.06.2008
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=EA1TB8S0

(Op 9 juni werden verfbommen gesmeten naar het kantoor van het Vlaams Belang in Gent. Dit werd opgeëist met de naam ARA op http://ovl.indymedia.org/news/2008/06/23298.php)