woensdag 29 oktober 2008

BRUSSEL - Zeven wagens in de fik in Europawijk

Brussel - In de Karel Martelstraat in de Europese wijk zijn vannacht om iets voor drie uur zeven wagens uitgebrand. Er vielen geen gewonden. Door de hitte zijn ook twee ruiten van een nabijgelegen gebouw gebarsten.

Het ging om een Citroën Berlingo, een Renault Megane, een Alfa Romeo, een Toyota RAV, een Honda Civic een Volvo V50 en een Mercedes A. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De eerste vaststellingen wijzen erop dat het vuur eerst ontstaan is in de Citroën Berlingo, maar hoe dat precies gebeurd is, blijft voorlopig een raadsel. Het Brussels parket stelde een branddeskundige aan om de zaak te onderzoeken.

28.10.2008
http://www.brusselnieuws.be/artikels/stadsnieuws/zeven-wagens-in-de-fik-in-europawijk

maandag 27 oktober 2008

Merksplas - Gevangene steekt cel in brand

MERKSPLAS - In de gevangenis van Merksplas is zaterdagochtend een gevangene in opstand gekomen. De man stak de gordijnen van zijn cel in brand met een aansteker de hij in zijn cel had verstopt. Het vuur was snel geblust en de cel liep weinig schade op.

De gevangene raakte niet gewond, maar twee bewakers moesten wel naar het ziekenhuis omdat ze bevangen waren door de rook.

De reden van de agressie was dat de man geen tabak meer kreeg omdat hij de voorbije weken een aantal keren te laat was en afspraken niet nakwam.

27/10/2008
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=LL224GFG_1

10 Carrefours geblokkeerd - schermutseling in Ouderghem

Op zaterdag 25/10 werden op tien verschillende plaatsen Carrefours geblokkeerd door kwade werknemers. Zij pikken het niet dat in bepaalde vestigingen maar liefst 25% minder loon wordt betaald, ondermeer in de nieuwe vestiging in Brugge. Enkele dagen daarvoor werden er ook al Carrefours geblokkeerd.

Op verschillende plaatsen probeerden gerechtsdeurwaarders de blokkades te breken. In Ouderghem (Brussel) kwam het tot schermutselingen tussen blokkeerders en relpolitie.

25/10/2008
Vrij naar verschillende media.