vrijdag 25 december 2009

Brussel - 12 vredegerechten dichtgelijmd

Vrijdag laatsleden bevonden rechters en andere aasgieren van twaalf Brusselse vredegerechten zich in tijdelijke arbeidsongeschiktheid dankzij enkele handig gelijmde sloten.

Een bericht werd in de omgeving achtergelaten:
Terwijl de Griekse Staat preventief meer dan 150 personen arresteert, gingen wij ervan uit dat het gerecht ook vandaag en hier ging razen. Gevangenis, boetes, diverse alternatieve straffen; dat zijn de straffen die ze dagelijks uitvaardigt.

Daarom hebben we het gerecht preventief geblokkeerd.

Solidariteit met de Griekse kameraden en de verschillende kameraden die binnenkort voor de rechter verschijnen omdat ze vechten tegen Staat en Kapitaal.

24.12.2009

Vertaald van http://www.cemab.be/news/2009/12/8219.php

Heist-op-den-Berg - Slogans tegen bedrijf dat nieuw asielcentrum bouwt

HEIST-OP-DEN-BERG - Extremisten hebben in Heist-op-den-Berg slogans gespoten tegen een bedrijf dat meebouwt aan het nieuwe asielcentrum in Steenokkerzeel. Drie kerken, enkele reclameborden en zelfs een school werden beklad. Theo Derkinderen
'Stop deportaties', 'Michiels klootzakken', 'Michiels collaboreert', 'Geen nieuwe gesloten centra' en 'Michiels verdient geld met de opsluiting van mensen zonder papieren'. Het staat met rode en zwarte verf te lezen op de kerken van Heist-op-den-Berg en de deelgemeenten Hallaar en Booischot, en op de voorgevel van basisschool Ter Laken in Booischot.

'Het waren onze leerlingen die het woensdagochtend opmerkten', zucht directrice Gaby Smets. 'Een tekst van twintig, dertig meter lang. Grote letters over de hele breedte van de voorgevel. Men heeft onze school misbruikt. Ik begrijp dat mensen een mening hebben over de asielmaterie maar ze op deze manier kenbaar maken, dat is onfatsoenlijk. Bovendien heten heel wat kindjes in onze school Michiels. Dat is dus echt niet leuk.'

Extreemlinkse actie

Het geviseerde bedrijf is Grondwerken Michiels uit Booischot. Zaakvoerder Herman Michiels is zwaar aangeslagen. 'Wij werken in onderaanneming aan het nieuwe asielcentrum in Steenokkerzeel. We voeren grondwerken uit en doen de bestrating. We waren blij met de klus. Ook wij moeten ons brood kunnen verdienen.'

De vermoedelijk extreemlinkse actievoerders hebben het niet voor bedrijven die meewerken aan de bouw van het asielcentrum. Half oktober vielen meer dan twintig gemaskerde vandalen al binnen bij Besix in Sint-Denijs-Westrem. Ze spoten slogans op de muren, beschadigden meubilair en computers en gooiden een bijtend product op de vloer.

'Het is niet de eerste keer dat we met haat worden geconfronteerd', aldus Michiels. 'Onlangs vond ik op het internet een zwarte lijst met de meest gezochte personen, vermoedelijk opgesteld door een extremistische groepering. Ik prijkte op nummer één. Dat is angstaanjagend. Ze hebben de borden aan de ingang van ons bedrijf al met schunnige woorden overspoten. Ik hoop dat het hierbij blijft. Ik zou niet willen dat ze hier alles kort en klein slaan zoals in Sint-Denijs-Westrem.'

17.12.2009

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=GS12JQ8G4

Herent - Vier lichte vrachtwagens in de fik

HERENT - Het parket van Leuven is een onderzoek gestart naar brandstichting in Herent. Ze onderzoeken de brand die in de nacht van maandag op dinsdag drie vrachtwagens vernielde. De brandweer van Leuven moest in Winksele (Herent) een hevige voertuigbrand gaan blussen. De drie lichte vrachtwagens gingen verloren. in Een vierde bestelwagen liep schade op door de brand.

16.12.2009
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=SC2JOI4M

Gent - Vlaams Belangkantoor kapotgeslagen

GENT - In Gent hebben gemaskerde mannen de ramen van het Vlaams Belang-secretariaat aan de Charles De Kerckhovelaan vernield. Volgens Gents Vlaams Belang-voorzitter Johan Deckmijn is de schade groot.

Ze hebben met zware ijzeren staven de rolluiken van het secretariaat doorboord. Daarbij zijn ook alle drie de ramen vernield", zegt Johan Deckmijn.
De Gentse Vlaams Belang-voorzitter wijst met een beschuldigende vinger naar het stadsbestuur. Hun tolerantie ten opzichte van de krakers in de stad zouden aan de basis liggen van de herhaalde vernielingen aan het secretariaat. De partij zal vandaag een klacht indienen tegen onbekenden bij de Gentse politie.

14.12.2009
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/oostvlaanderen/091214_gent_VB_kantoor

‘Het is al de zestiende keer in drie jaar tijd dat ons secretariaat het slachtoffer wordt van vandalisme', zegt gemeenteraadslid Johan Deckmyn. ‘De verfsporen van de vorige vandalenstreek zijn nog niet eens verwijderd.'

Deckmyn beklaagt zich over het gedoogbeleid van het Gentse stadsbestuur tegenover krakers. ‘Op die manier trek je natuurlijk dergelijk geweld aan. Ik stel enkel vast dat de onverdraagzaamheid vanuit extreem-linkse zijde groeit. Niet alleen tegen ons maar tegenover het hele systeem. Denk maar aan het gemaskerde privécommando dat overdag een kantoor van Besix vernielde.' ( )

15.12.2009
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=PL2JLUS3

Luik - Brand vernield winkel na razzia

LUIK – Een dag nadat tijdens een razzia van de politie in de supermarkt Taaj meerdere mensen zonder papieren die er werkten waren opgepakt, ging de hele supermakt op in vlammen. De politie vermoedt opzettelijke brandstichting.

15.12.2009
Vertaald uit www.lacapitale.be