dinsdag 18 maart 2008

Brussel - Politie onderzoekt reeks autobranden

Brussel - De federale politie start een onderzoek naar de vele auto's die de voorbije maand in het Brussels Gewest in brand zijn gestoken. Het gaat om een grensoverschrijdend onderzoek in de negentien Brusselse gemeenten.
Afgelopen zaterdagmorgen gingen drie auto's in vlammen op in de Poststraat, in Sint-Joost-ten-Node. Deze brand was de tiende in een maand tijd. Ook in Ukkel, Evere, Schaarbeek en Sint-Lambrechts-Woluwe werd brand gesticht, telkens op dezelfde manier.
Het onderzoek moet duidelijk maken of de branden verband houden. Er wordt ook onderzocht of de eigenaars van de wagens banden hebben met elkaar. Maar de voornaamste hypothese is dat het gaat om pyromanen die uit verveling auto's in brand steken. Er wordt nagegaan of er een patroon is in het parcours dat de brandstichters afleggen.

18.03.2008
http://www.brusselnieuws.be/site/rubrieken/1091053972/page.htm?newsID=1205760992

Tongeren - Ruiten basisschool ingesmeten

TONGEREN - Vandalen hebben afgelopen weekend 68 ruitjes van de Basisschool Tongeren Centrum in de Moerenstraat stuk geslagen. Het vandalisme is gisterenmorgen vastgesteld. Het gaat om de vensters aan de kant van de afgelegen Leopoldwal. De vandalen hebben de lokalen van de school niet betreden. De lessen konden gisteren doorgaan in andere lokalen.

18.03.2008
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=KB1PCOB6_3

Brussel - Vijf wagens in brand gestoken

SINT-JOOST-TEN-NODE - Aan het kruispunt van de Kruidtuinstraat en de Poststraat raakten zaterdagochtend vijf wagens beschadigd door een brand. Een onbekende brandstichter goot bezine over een wagen en stak die in brand. Vier andere voertuigen liepen schade op.De brandweer kon niet beletten dat 3 auto's helemaal uitbrandden. De politie was snel ter plaatse maar tastte gisteren in het duister over de dader in het motief van de brandstichting.

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=QG1PDIP2_2

Brussel - Automaten STIB gesaboteerd

Op de nacht van maandag op dinsdag werden een dertigtal automaten van de MIVB gesaboteerd in brussel, met isolatieschuim. Op elke automaat werd een sticker gekleefd waarop stond: 'De MIVB collaboreert met de controle op ons leven en aan de razzia's. Laten we de deportatiemachine saboteren!'

Vertaald van: http://www.cemab.be "SABOTONS LA MACHINE A EXPULSER by un individu Friday, Mar. 14, 2008 at 5:05 PM une trentaine d'automates de la STIB sabotés Dans la nuit de lundi à mardi, des individus ont saboté une trentaine des automates de vente de la STIB en bouchant les fentes à la mousse expansive. Sur chaque appareil était collé un autocollant sur lequel ont pouvait lire "La STIB collabore au contrôle de nos vies et aux rafles. SABOTONS LA MACHINE A ExPULSER!" "

11.03.2008

http://ovl.indymedia.org/news/2008/03/22417.php

Gent - CDenV kantoor en ING-bank aangevallen

De ruiten van het kantoor van de CDenV en een ING-bank in Gent sneuvelden op 6 maart. Op het kantoor werd noch fascisme, noch democratie gespoten.

6.03.2008
http://ovl.indymedia.org/news/2008/03/22395.php

Steenokkerzeel - Spanning in het gesloten centrum

We waren met een tiental om gehoor te geven aan de oproep om de mensen zonder papieren in het gesloten centrum 127bis te gaan ondersteunen. Vanaf het ogenblik van onze aankomst voor de familievleugel leek het erop dat de opgesloten mensen ons al verwachtten. Het was niet nodig ons aan te kondigen! Nauwelijks hadden we hen begroet, of zij begonnen te schreeuwen, en lieten hun woede over hun opsluiting en de repressie die ze ondergingen de vrije loop door te roepen en te slaan op het plexiglas. Ze eisten hun vrijlating en zwaaiden met een spandoek waarop ‘hongerstaking’ geschreven stond en vertelden ons dat een honderdtal onder hen sinds een tiental dagen gestopt waren met eten. Gezien de onmogelijkheid om onder dergelijke omstandigheden een gesprek aan te knopen hebben we meegeroepen ‘bevrijden, bevrijden’ (libérer, libérer). De gevangenen hebben geprotesteerd tegen de identiteitscontroles die ons door de politie werden afgenomen, scandeerden ‘waakhonden, vertrek !!’ naar de politie. De spanning ten top in het gebouw, de politie ook tot het uiterste gedreven: patrouilles liepen voortdurend af en aan alsof ze eventuele ‘verborgen’ manifestanten wilden doen opkrassen, men verbood ons een megafoon te gebruiken om met de gevangenen te communiceren, identiteitscontroles en systematische fichering van mensen en auto’s. [...] In de avond nog een telefoontje: de politie heeft vijf personen afgevoerd met de handboeien aan. De kinderen zijn getraumatiseerd. De hongerstakers bevestigen dat zij hun hongerstaking zullen voortzetten. [...]

12.03.2008
http://ovl.indymedia.org/news/2008/03/22352.php

DILBEEK - Tegen Vlaams Cultureel Centrum

DILBEEK - Vandalen probeerden het bord met slogan Dilbeek waar Vlamingen thuis zijn dat op Cultureel Centrum Westrand hangt te bekladden met verf. Op de muur van de Westrand zijn een vijftal rode verfplekken te zien. Het paneel zelf is niet geraakt. De daders lieten een bericht achter waarin ze zich uitspraken tegen het nationalisme.

11.03.2008
http://ovl.indymedia.org/news/2008/03/22343_comment.php#22359