maandag 9 november 2009

Leuven - Graffiti "Cipiers zijn klootzakken"

LEUVEN - De cipiers in de gevangenis van Leuven mogen sinds vorige week dan wel weer terug aan het werk zijn, aan de Geldenaaksevest zijn de gemoederen nog steeds niet bedaard na de gebeurtenissen van eind oktober. Toen kwam een gevangene om het leven en liep een vrouwelijke cipier levensgevaarlijke verwondingen op bij een schermutseling in de gevangenis. Dat de rust nog niet is weergekeerd, bleek ook het voorbije weekend. Op de reling van de spoorwegbrug over de Tiensesteenweg in Leuven, lieten enkele heethoofden zich eens goed gaan. In graffiti brachten ze de slogan 'Cipiers zijn klootzakken' aan. Die was goed zichtbaar, want de vandalen brachten de slogan aan over een oppervlakte van 7,5 meter. De letters waren zo'n dertig centimeter hoog. De politie werd verwittigd en de reiningingsdienst werd opgetrommeld om de graffiti te verwijderen.

9.11.2009
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=KC2HMAR3

Leuven - Opnieuw graffiti op bussen De Lijn

LEUVEN - Nadat dinsdag al bussen van De Lijn werden beklad met graffiti gebeurde woensdagochtend hetzelfde met bussen op de Eenmeilaan. Dinsdag werden bussen beklad met slogans tegen deportaties en controles.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=892H9TTG_7

Leuven - Twee maal kabels doorgeknipt op bouwwerf

LEUVEN - Op een werf in de Bornestraat werden kabels doorgeknipt, allicht zondagnacht.
*
LEUVEN - Op een werf in de Bornestraat stelde de werfleider vast dat er opnieuw vandalisme was gepleegd. Kabels van een silo werden doorgesneden.

4.11.2009
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=NP2HDDKL_11