dinsdag 28 september 2010

Brussel – Verschillende bedrijven geviseerd, tegen de deportaties


“Dinsdagochtend zijn in Brussel verschillende gevels vernield van bedrijven die betrokken zijn bij het beheersen van migratie. De actie is een protest tegen het onmenselijke Europese migratiebeleid en een waarschuwing aan bedrijven die meewerken aan Fort Europa. Volgens de activisten kan het huidige  migratiebeleid niet bestaan zonder de bedrijven die de deportaties faciliteren.” [extract van het communiqué]
[Het is onduidelijk welke bedrijven werden aangepakt, noch op welke manier. Enkele foto's tonen slogans op de gevels van Carlson Wagonlit (beheert het verblijf van mensen zonder papieren, alvorens zij uitgewezen worden) en Randstad (levert cipiers voor de gesloten centra]
28.09.2010
http://bxl.indymedia.org/articles/129

Brussel – Drie metrostations beschadigd


In twee metrostations en één premetrostation in Brussel hebben gemaskerde daders flink wat apparatuur beschadigd. De apparaten zijn daardoor onbruikbaar.
Tussen 6 uur en 6.30 uur sloegen gemaskerde vandalen toe in de metrostations Hankar en Delta en het premetrostation Sint-Gillis-Voorplein. Ze gooiden zwarte verf of pek op een aantal Go-automaten, MOBIB-apparaten en andere ontwaardingstoestellen.
De apparaten zijn daardoor onbruikbaar. De MIVB zal de toestellen herstellen of vervangen. Het motief van de vandalen is nog niet bekend. De federale politie onderzoekt de zaak.
27.09.2010
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/regio/brussel/100927_vandalisme_metro

Steenokkerzeel – Stenen en modder tegen de politie

Zondag 26 septembre vind een betoging plaats voor het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzeel. De 150 betogers worden allen gefouilleerd en omsingeld door de politie, eveneens met 150 aanwezig, en een vijftiental paarden. Wanneer de betogers de werf van het toekomstige gesloten centra naderen, blokkeren de politie de doorgang en arresteren 15 personen (later op de dag vrijgelaten). In het geduw en getrek met de politie dat daarop volgt, wordt er modder, aardappelen en enkele stenen naar de politie gegooid. Een politieagent raakt gewond aan het gezicht, een betoger wordt met een lichte hersenschudding voor enkele uren naar het ziekenhuis gebracht.

26.09.2010
http://bxl.indymedia.org

Lochrisi – Graffiti en krassen tegen burgemeester

Eén lange bijna doorlopende kras over beide flanken en de achterkant, en op de motorkap het woord LUL. Dat is wat er in de nacht van vrijdag op zaterdag op de wagen van de burgemeester gekrast is. Ook de kleine personenwagen van zijn echtgenote is op ongeveer dezelfde manier _ maar dan zonder scheldwoord _ bekrast. Twee jaar geleden, en ook begin september, was Yves Deswaene al het slachtoffer van vandalisme.
[...]
'Waar eindigt dit?' vraagt de vrouw van de burgemeester zich af: 'De verzekeringsexpert is hier nog maar pas buiten voor de schaderegeling van de graffiti op ons rolluik, en nu dit. Wat als iemand verder gaat? Ik ben daar echt niet goed van'
De krassen zijn vrij diep, en zijn niet zomaar lukraak aangebracht: de dader of daders namen de tijd om hun ,werk' volledig rond de twee auto's te doen. Bij de wagen van de burgemeester stond er dan ook nog eens het woord LUL..
26.09.2010
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BLRTO_20100925_001