zaterdag 25 september 2010

Sint-Niklaas - Jongeren vallen politie aan

De arrestatie van een man zorgde dinsdagnamiddag rond 16.30 uur voor heel wat tumult op het Stationsplein in Sint-Niklaas.

Nadat eerder al kleine schermutselingen tussen jongeren plaatsvonden stuurde de politie extra patrouilles uit. Op het plein werd een man opgemerkt die door het gerecht al geruime tijd werd opgespoord.

Toen agenten hem wilden arresteren bood hij hevig weerstand. Van de chaos die daardoor ontstond maakten tientallen jongeren gebruik om de politie te belagen. Verschillende politiewagens rukten met loeiende sirenes uit. Bij hun aankomst werden de agenten ook aangevallen door een tweede man, die poogde de arrestant te helpen ontsnappen. Verschillende agenten liepen verwondingen op.

Voor onderzoeksrechter

De man en zijn kompaan konden uiteindelijk op de grond worden gelegd en werden geboeid overgebracht naar het commissariaat. Pas een klein uur later keerde op het Stationsplein de rust terug.

De twee aanvallers werden van hun vrijheid beroofd. Vandaag zal het parket uitmaken of ze voor de onderzoeksrechter worden gebracht met het oog op hun aanhouding.
22.09.2010
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DP2VMPCO

Vandalen richten vernielingen aan in BSO-school

ANTWERPEN - Vandalen hebben in het weekend lelijk huisgehouden in de Sint-Jozefschool in de Kerkstraat. Ze braken het schoolgebouw binnen, en lieten een spoor van vernieling achter. De lokalen lieten de vandalen ongemoeid, maar de kantoren hadden te lijden onder het bezoek van de herrieschoppers. Een aantal vensters werd aan scherven gegooid, deuren werden geforceerd.

De vandalen gingen aan de haal met een kleine som geld en digitale fototoestellen. Dure laptops daarentegen lieten ze onaangeroerd. De daad van blind vandalisme doet denken aan de inbraak in basisschool De Vuurtoren. Ruim een week geleden drongen enkelen de school binnen, en richtten vernielingen aan. Ook in dit geval was de buit relatief klein. De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen de twee zaken.

22.09.2010

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=BM2VMSHC

Nijvel - Gevangene valt twee cipiers aan

'Farid le fou' valt cipiers aan met schaar

Farid Bamouhammad, beter bekend als "Farid le fou", heeft maandag in de gevangenis van Nijvel twee bewakers met een schaar bedreigd en aangevallen. Niemand raakte gewond, maar de cipiers beslisten na het incident volgens de nachtdienst te werken. Ze eisen de overplaatsing van de gevangene naar een andere instelling, zo staat op de website RTL info.
 
"De gevangenis van Nijvel is niet aangepast" voor dit type van gevangene, legde vakbondssecretaris Michel Jacobs van het ACOD aan het persagentschap Belga uit.
 
De vakbonden maakten hun eisen dinsdag over en dienden een stakingsaanzegging in. De bezoeken aan de gevangenen zijn daardoor afgeschaft. Morgen hebben de bonden een ontmoeting met de gevangenisadministratie.
 
Farid Bamouhammad zit verscheidene zware straffen uit. Hij werd op drie jaar tijd al 23 keer overgeplaatst. (belga/mvdb)

21.09.2010

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1160393/2010/09/21/Farid-le-fou-valt-cipiers-aan-met-schaar.dhtml

Herstal – Jongeren vallen een politie-agent aan

Zondag werd een politieman aangevallen door 9 jongeren. De politieman was op weg naar zijn werk en droeg reeds zijn uniform. Wanneer hij in zijn wagen voor een rood licht stopte, werd hij aangevallen. Zijn wagen liep zware schade op. Even voordien was de politie binnengevallen bij een muzikaal evenement en verrichten ze identiteitscontroles. Een jongeman van 18 jaar werd opgepakt en voor de raadkamer gebracht.

20.09.2010

http://www.rtlinfo.be/info/belgique/faits_divers/738902/

Merksplas – Bestorming van voorraadkamer in gesloten centrum

[...]

In het CIM zijn ook maandagavond opnieuw controles uitgevoerd door de politie. Tijdens de zogenaamde sweeping zijn diverse verboden voorwerpen aangetroffen. Zo hadden verschillende bewoners een niet-geregistreerde gsm op zak. Er werden ook aanstekers gevonden, evenals drie pakjes met scheermesjes die eerder waren gestolen bij een bestorming van een voorraadkamer.

Zondagavond was er een opstand in het CIM in Merksplas en moest de lokale politie de gemoederen bedaren. Ook in de gevangenis was er zondag amok geweest. De Regie der Gebouwen heeft intussen de schade in kaart gebracht.

‘Het is een meevaller geworden. Een pingpongtafel is in de fik gestoken. In totaal sneuvelden twintig ruitjes van tien bij twintig centimeter', zegt Marc Van Gorp. ‘Ze zijn nagenoeg allemaal vervangen.'

De gesneuvelde ruiten stonden in een bergplaats langs de wandelkoer. ‘Op de koer waren enkele kasseien losgekomen', zegt Van Gorp. ‘Gelukkig hebben de oproerkraaiers ze niet helemaal kunnen loswrikken. De klusjesdienst van de gevangenis heeft de kasseien opnieuw verankerd. De wandeling van de gedetineerden kon maandagochtend gewoon plaatsvinden.'

15.09.2010

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=E52VCC9G

Erezée – In beslag genomen wagens in brand gestoken

In de nacht van maandag op dinsdag werd rond 3 uur 's nachts een VW Polo op de parking van de Pierard-garage in Erezée in brand gestoken. De wagen werd vorig weekend door het gerecht in beslag genomen. Het vuur verspreidde zich naar een vijftal andere wagens die eveneens in beslag genomen waren. Een omheining aan de achterkant werd doorgeknipt.

15.09.2010
http://archives.sudpresse.be/erezee-acte-criminel-des-vehicules-saisis-incendies_t-20100914-H2NJ1A.html?queryand=incendie&firstHit=0&when=-2&begYear=2010&begMonth=01&begDay=01&endYear=2010&endMonth=09&endDay=15&by=10&sort=datedesc&pos=0&all=3007&nav=1