donderdag 2 april 2009

Brugge - Kwartier Hoge Veiligheid in gevangenis verwoest

BRUGGE - In de gevangenis van Brugge is woensdagavond een opstand uitgebroken in de afdeling hoge veiligheid, de afdeling voor uiterst agressieve gedetineerden. Vijf gedetineerden hebben hun cel kort en klein geslagen. Ook Kim De Gelder verblijft op de afdeling hoge veiligheid. Hij deed niet mee aan de opstand.

'De opstand ontstond woensdagavond om 21 uur toen een gedetineerde een verbod kreeg om nog te telefoneren', zegt Luc Neirynck van het ACV. 'Dat was tegen zijn zin en de gedetineerde stelde zich uiterst agressief op. Hij brak zijn cel volledig af. Hij riep ook zijn medegevangenen in de andere cellen van de afdeling op om hetzelfde te doen. De opstand ontaardde volledig.'

De gevangenisdirecteur kwam ter plaatse en uiteindelijk werd er beslist om het COBRA-team van de lokale politie van Brugge - een speciale interventie-eenheid - in te schakelen. Zij brachten de gedetineerden over naar andere cellen verspreid over de gevangenis.

Pas tegen 4 uur 's morgens keerde de rust terug. Op het moment van de opstand waren er zeven gevangen aanwezig in de afdeling waar plaats is voor negen man. 'Vijf gedetineerden deden mee aan de opstand', zegt Neirynck. 'Eén cel is volledig vernield. Vier andere cellen zijn zwaar beschadigd en zijn voorlopig onbruikbaar.'

[Volgens het nationale nieuws werd de hele isolatie-afdeling tot nader order gesloten]

2.04.2009
http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=DMF20090402_011

Chatelet - Brand in Chileens Consulaat


CHATELET - Rond 3 uur 's morgens brak brand uit op het gelijkvloers van nummer 4 in de Rue de Couillet in Chatelet, het consulaat van Chili. De brandweer is erin geslaagd de brand te blussen. Er vielen geen gewonden. De lokale politie opende een onderzoek om de oorzaak van deze brand te bepalen.

2.04.2009
Vertaald uit La Gazette (www.sudpresse.be)

woensdag 1 april 2009

Schaarbeek - Twee agenten gewond bij controle

Schaarbeek - Twee politieagenten zijn maandagnacht gewond geraakt toen ze een bestuurder van een bestelwagen wouden controleren.

Het voorval deed zich voor aan de Koningsstraat in Schaarbeek. Een politiepatrouille controleerde er een bestelwagen die op de tramsporen reed. De 27-jarige bestuurder van de bestelwagen bleek geen rijbewijs op zak te hebben. Hij verzette zich tegen de patrouille en begon te roepen waardoor er een samenscholing ontstond.

Bij de schermutselingen raakten twee agenten gewond. Eén agent liep een breuk aan de knieschijf op en is minstens twee weken werkonbekwaam, de tweede agent is één dag werkonbekwaam. De bestuurder is ter beschikking van het parket gesteld.

1.04.2009
http://www.brusselnieuws.be/artikels/stadsnieuws/agenten-gewond-bij-controle-in-schaarbeek

zondag 29 maart 2009

Leuven - Vernielingen en confrontaties


LEUVEN - Betoging tegen de optocht van het fascistische NSV mondt uit op vernielingen en confrontaties met de flikken. Vier flikkenwagens worden kapotgeslagen, er wordt vuurwerk gesmeten naar de flikkenlinies, rookbommen afgestoken, verfbommen gesmeten, ruiten van banken en andere kapitalistische instellingen worden ingesmeten,...

27.03.2008

Pamflet 'Een 26ste maart als geen ander' geschreven na de gebeurtenissen:
http://ovl.indymedia.org/news/2009/03/25973.php