maandag 21 november 2011

Charleroi - Politievoertuigen en gemeentedienst 'Bevolking' in brand gestoken


CHARLEROI - In Farciennes gooiden onbekenden rond 20u 's avonds molotovcocktails naar politievoertuigen die geparkeerd stonden achter een hek, voor het gebouw van de Dienst 'Bevolking' (identiteitskaarten, verblijfsvergunningen etc.). Twee combi's en een remork van de politie gingen volledig in vlammen op. Het vuur verspreidde zich ook naar het gemeentegebouw: vijf ruimtes zijn totaal uitgebrand, de rest van het gebouw is zwaar beschadigd.

21/11/2011
Een video kan je bekijken op
http://www.rtl.be/info/votreregion/hainaut/838145/farciennes-deux-combis-de-police-et-un-batiment-communal-incendies

Andenne - Bedreigingen tegen cipiers na opstand

ANDENNE - Na de opstand in de gevangenis van Andenne, draaien de cipiers nog altijd op "minimum-service", wat betekent dat de gevangenen 24u op 24 op cel zitten. Dus geen wandeling, activiteiten, douches, bezoek... en soms zelfs geen maaltijd.

De verwoestingen aan de gevangenis zijn blijkbaar nog groter dan eerst gedacht. Ondertussen zeggen de cipiers ook bedreigd te zijn. Daarom parkeren ze vanaf nu hun wagens 's nachts binnen de muren van de gevangenis en niet langer op de parking voor de gevangenis. Zo willen ze vermijden dat hun wagens in brand worden gestoken.

21/11/2011
http://www.rtl.be/info/votreregion/namur/838264/prison-d-andenne-des-menaces-serieuses-proferees-contre-les-gardiens